Скандинавският бог… а, прощавайте, австралийският актьор Крис Хемсуърт, докато не призовава гръмотевици, стремглаво развива резюмето си с роли извън Marvel вселената. Съвсем скоро ще го видим в многоочаквания „Bad Times at the El Royal“, преди няколко месеца излезе военната драма „12 Strong”,  а сега е подписал договор за Netflix екшън проект, озаглавен „Dhaka”.

Dhaka“ ще бъде екшън, завъртян около измъкването на отвлечено момче от Бангладеш. Крис Хемсуърт ще изиграе ролята на „физически смел, но емоционално страхлив” наемник, който трябва да върне отвлечено момче, скрито в град Дака. От сравнително малкото информация, която имаме за момента, си личи, че героят на Хемсуърт, Рейк, ще бъде изтормозен екшън тип по модела на Джон Уик.

Това сравнение ни идва на ума и когато се позабием в подробностите за филма. Той ще бъде режисьорски дебют за Сам Харгрейв, който се издига от дубльор на Крис Еванс в „Завръщането на първия отмъстител”, през координатор на каскадьорите във „Войната на героите”, до second unit режисьор и на „Война без край”. Междувременно е координатор на каскадите и на „Атомна блондинка”, чийто режисьор беше Дейвид Лийч – един от режисьорите на „Джон Уик”.

сам харгрейв
Сам Харгрейв

Връзките между екипа на „Dhaka“ не спират до тук. Сценария на филма е написан от Джо Русо, един от братята режисьори на последните два „Капитан Америка”, както и на „Война без край. Другият брат – Антъни Русо, пък ще бъде изпълнителен продуцент. Всичко това ни говори, че екипът е отработен и добре се познава помежду си, което е едно много добро начало за стартиране на амбициозен проект.

А „амбициозен” е епитет, който не хвърляме просто ей така към този филм. Отдавна мина времето, когато авторските продукции на Netflix бяха с очаквано долнопробно качество и ставаха само за гледане, когато autoplay-a ти ги пусне от само себе си, а те мързи да потърсиш друго. Сега вече Netflix имат, изглежда, всичките пари и са готови да ги влагат в изключително скъпи и добре направени продукции, някои от които се борят и за най-големите награди на индустрията, както в телевизионната, така и в кино сферата.

Не мислим, че „Dhaka“ ще бъде точно от тези филми, които се целят в статуетките, все пак присъствието на високопрофилна звезда като Хемсуърт, както и участието на братята Русо, неминуемо ще доведат до голям интерес към проекта. Добавяме към това и подписаните вече договори за снимки в Индия и Тайланд, което обещава прелестни гледки на фона на престрелките. Стига да имат стабилен сценарий и неопитния все още Сам Харгрейв да заложи на силните си страни, смятаме, че можем да очакваме един стабилен и добре изглеждащ екшън, който да ни вкара ударна доза адреналин във вените.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *