Винаги може да има надежда – лошото е, че в повечето случаи, особено в последните години на откровено творческо безсилие, и Холивуд, и различните платформи, които създават оригинално съдържание, често взимат познати истории – и се просто решават, че е дошло времето да ги ПРЕ-правят. Никой не живее с илюзията, че целта е създаване на нещо по-добро и интересно, най-важното е умножаването на финикийските знаци. Една от най-актуалните новини в този контекст е обединяването на силите на Netflix и Nickelodeon, за да направят игрална поредица, в основата на която ще бъде обичания от няколко поколения анимационен сериал „Avatar: The Last Airbender“. Не сме забравили какво (се опита да) направи М. Найт Шамалан в началото на това десетилетие и макар че се пробвахме да забравим филма колкото се може по-бързо, разочарованието ни „държи влага“.

За онези, които не са наясно какъв точно е сюжета, ще кажем, че действието се развива в свят, в който човешката цивилизация е разделена на четири нации: Вода, Земя, Въздух и Огън. След като единственият владетел на четирите елемента Аватарът, който опазва мира между отделните царства, изчезва, Огнената нация обявява война на останалите, която продължава 100 години. Съдбата на света се оказва в ръцете на 12-годишния Аанг, който трябва да възвърне мира, като овладее четирите елемента и спре завинаги Огнения господар.

Има един светъл лъч в информацията за подготвяната игрална поредица – създателите на оригиналния сериал Майкъл ДиМартино и Брайън Кониецко ще се включат в екипа на Netflix като шоу-рънъри:

„Развълнувани сме от възможността да застанем начело на тази игрална адаптация на „Avatar: The Last Airbender“. Нямаме търпение да започнем конструирането на света на Аанг, за да го създадем именно такъв, какъвто винаги сме си представяли, че трябва да бъде, с подходящ актьорски екип, който включва хора от всички раси. Това е шанс, който те спохожда един път в живота – да можеш да стъпиш върху удивителното творчество на всички, които са създали оригиналната анимационна поредица, и да задълбаеш в изграждането на персонажите, историята, екшъна и въобще в създаването наново на целия фантастичен свят. Netflix са се посветили на нашата визия за преразказване на историята и ние сме безкрайно благодарни за възможността да работим с тях.“

ᴄoncept art by John Staub/Netflix
ᴄoncept art by John Staub/Netflix

Съвсем в духа на добрия тон, вицепрезидента на Netflix Мелиса Коб, която отговаря за съдържанието, подходящо за детска и семейна аудитория, връща добрите думи към авторите и декларира готовността на стрийминг-гиганта да подкрепи творческите им търсения. Логично е – колкото по-атрактивна се получи поредицата, толкова по-сериозен приход ще бъде генериран към касите на Netflix!

Самите ДиМартино и Кониецко са декларирали и преди недоволството си от филма на Шамалан, който има един завиден процент одобрение в Rotten Tomatoes – цели 6%. Филмът му гушна 5 от 9-те „Малинки“, за които беше номиниран, включително за най-неподходящо и избождащо очите използване на 3D!

Според Entertainment Weekly, продукцията трябва да стартира по някое време през 2019 година. За момента няма конкретизирана премиерна дата, но ако творците и продуцентите, замесени в тази авантюра, си изиграят правилно картите, „Avatar: The Last Airbender“ има шанс да се превърне в една от най-популярните поредици на Netflix. За момента е само потенциал, с много въпросителни.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Това има потенциал да стане добър тв сериал, с малко повече кинти за бюджет