След оттеглянето на Дани Бойл от 25-я филм за шпионина на Нейно величество Джеймс Бонд, продукцията временно бе преустановена, за да се потърси нов режисьорски вариант, което, както изглежда, се е оказало чудесна възможност Даниел Крейг (който според слуховете е един от главните виновници за оттеглянето на Бойл) да се включи в най-новия проект на Райън Джонсън, озаглавен „Knives Out”, чиито снимки се очаква да почнат през ноември.

Deadline съобщават, че Крейг ще влезе в ролята на детектив, който ще разследва „съвременна версия на „locked room“ мистерия с убийство“, която ще бъде в „класически whodunit стил, пропит с оригиналния подход на Джонсън, формирал филмите му от „Brick“ до „Looper“. Като основно вдъхновение за историята се цитират творбите на Агата Кристи, чиято най-известно locked-room произведение е „Десет малки негърчета“.

Ето какво споделя Райън Джонсън за това как на него и партньора му продуцент Рам Бергман им е хрумнала идеята за Крейг:

Аз съм огромен фен на Даниел Крейг и винаги съм искал да работя с него. И докато работих по сценария, опитвайки се да го направя добър, Рам и аз се чудехме кой може да бъде детективът. Тогава, по щастлива случайност, чухме, че Даниел може да има малък прозорец [в графика си] и нещата се получиха. Той е актьор с невероятен диапазон и нямаме търпение да се позабавляваме с изпипването на образа на модерния детектив и работата с Даниел по създаването на новия Поаро.

Чудесно, доста отлични неща са станали по случайност, надяваме се и това да се окаже такова. Радваме се, че Райън Джонсън ще си вземе почивка от „Star Wars” (както знаете, след като режисира разгневилия феновете „Междузвездни войни: Последните джедаи“ той подписа договор с Disney за нова трилогия от вселената), при това ще се върне към корените си в мистерията – дебютът му „Brick“ е съвременен вариант на класически филм noir.

Що се касае Даниел Крейг, той със сигурност има нужда от повече и по-разнообразни роли (определено трябваше да приключи с Бонд, както искаше, а не да се връща), а тази ни се струва подходяща. Вече видяхме, че се справя отлично с комедийния „Късметът на Логан“ на Стивън Содърбърг и ще има какво да предложи за образа на „новия Поаро“, който, ако съдим по изказването на Джонсън, повече ще залита към забавното, отколкото към сериозното.

Със сигурност ще следим развитието на „Knives Out” и ще се включваме с ъпдейти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Рая Джонсънова повече не трябва да припарва до Войните, след Гошо Лукаса, това е най-слабия режисьор за поредицата. За разлика от Джими Гън, това е едно послушно, бездарно момче! Чичо Джей ще му покаже как се прави добър филм!!!

    1. Чичо Джей е същата работа. Той само използва чуждата формула за да си продаде още по-бездарния боклук…

  2. Ебати, а имаше времена, когато се ентусиазирах покрай нов проект на Джонсън…

  3. „Чичо Джей е същата работа. Той само използва чуждата формула за да си продаде още по-бездарния боклук…“

    Седми епизод беше един от най-добре заснетите и яки филми от поредицата, хората тепърва го осъзнават, гледайки помията на Райчето! Гледал съм седмицата няколко пъти и всеки с кеф. Не бих си причинил втори път „Джедаите“, въпреки две-три читави сцени, които имаше!