брус дърн
Брус Дърн в „Омразната осморка“

Когато в началото на септември се сбогувахме с големия Бърт Рейнолдс, стана ясно, че смъртта му е настъпила, преди той да успее да заснеме сцените си за предстоящия „Once Upon a Time in Hollywood“ на Куентин Тарантино и в крайна сметка, за ролята трябва да бъде избран друг актьор. Според Deadline и Variety, този актьор е дългогодишният приятел на Рейнолдс и холивудска легенда сам по себе си – Брус Дърн, който вече е работил с Тарантино в „Джанго без окови“ и „Омразната осморка“.

Според информацията ролята, която ще изпълнява Дърн, е тази на Джордж Спан – 80-годишен, почти сляп собственик на ранчо, който отдава имота си под наем за снимки на уестърни. Спан е убеден от самия Чарлс Менсън да му предостави (на него и на „семейството“ му) ранчото си за живеене в месеците преди убийствата (сред които е и това на Шарън Тейт), като в замяна Менсън принуждава последователките си да „влизат в леглото на собственика и да му служат като гид, вместо очи“. Интересна тривия е, че Линет Фром, която в последствие прави опит да убие президента Джералд Форд, получава прякора си „Скуики“, защото издавала подобни (цвърчащи) звуци, когато Спан я е докосвал.

Очевидно не става дума за някаква много голяма роля, но при Тарантино (а и не само) това няма значение – сигурни сме, че ще е колоритна и запомняща се, особено в изпълнение на Брус Дърн. А по всичко изглежда, че целият филм ще е изграден от множество по-малки роли (включително и тази на Марго Роби като Шарън Тейт), с изключение на тези на Леонардо ДиКаприо и Брад Пит.

За момента сред останалите потвърдени актьори са: Ал Пачино, Тимъти Олифант, Тим Рот, Майкъл Медсън, Кърт Ръсел, Деймиън Люис, Дакота Фанинг, Емил Хърш, Люк Пери, Клифтън Колинс младши, Кийт Джеферсън, Никълъс Хамънд, Скут МакНейри, Джеймс Марсдън, Джулия Бътърс, Рафал Завируха, Дани Стронг, Сидни Суини, Клу Галагър, Джеймс Лaндри Ибеър, Мики Мадисън, Деймън Хериман, Румър Уилис, Дрима Уолкър, Коста Ронин, Маргарет Куали, Мадисън Бийти, Виктория Педрети и др.

Припомняме, че действието на „Once Upon a Time in Hollywood“ се развива в края на 60-те години на ХХ в. в Холивуд и представлява „поглед ала „Криминале“ към историята на Ел Ей“. В центъра на сюжета е бивша звезда от телевизионен уестърн на име Рик Далтън (ДиКаприо), който се надява да възстанови кариерата си като се прехвърли в киното. Същите амбиции има и някогашният му дубльор Клиф Буут (Пит). Плановете на двамата се усложняват от добре известните действителни събития, свързани със съдбата на съседката на Рик – Шарън Тейт (Роби)…

Режисьор и сценарист на „Once Upon a Time in Hollywood“ е Куентин Тарантино, а оператор е Робърт Ричардсън („JFK“, „Авиаторът“, „Омразната осморка“, „Гадни копилета“).

Премиерната дата е 26 юли 2019 г.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *