Броени дни след като всички (включително и ние) написаха, че Алек Болдуин ще играе Томас Уейн в предстоящия филм за Жокера на Тод Филипс, Болдуин категорично отрече да е нает. Историята се разви доста странно и не сме напълно сигурни коя версия е последно вярната, пък и едва ли някога ще разберем. Събитията обаче протекоха горе-долу така:

Преди няколко дни масово из всички източници на филмовата индустрия се завъртя непотвърдена (това е важно да го отбележим), информация, че Болдуин ще изиграе Томас Уейн, бащата на Брус, който вече хиляди пъти сме гледали как умира пред операта. Няколко дни по-късно Болдуин отрече чрез официалния си Twitter акаунт, че е наеман за този филм. По-късно той задълба, като отново потвърди, че „това НЕ СЕ случва” и че „има 25 други актьора, които могат да изиграят тази роля”, което ни се струва като ненужно злобен коментар за ситуацията. За това започваме да си мислим, че може би нещо друго се е случило зад кулисите.

В последствие излезе репортаж, че Алек Болдуин се оказва заради „конфликти с графика” – най-често цитираното и недаващо никаква реална информация извинение. То обаче ни навява на мисълта, че в някакъв момент Болдуин е преговарял за ролята, но накрая сделката не е завършена. В момента вървят и спекулации за друга причина за отказването му – наскоро излезе репортаж че в „Joker”Томас Уейн няма да бъде познатия на публиката гирой, а по-скоро „мазен 80-тарски бизнесмен с изкуствен тен, по подобие на Доналд Тръмп”. Това обявление едновременно ни обяснява защо Болудин е потърсен за ролята – той вече два сезона играе американския президент в „Saturday Night Live”и образът му там е изключително популярен сред американската публика. Възможно е обаче Болдуин да не иска да прави подобна роля отново и да иска да се дистанцира от този образ.

Защо Алек Болдуин е с такова надменно отношение към проекта и конкретно към ролята на Томас Уейн вероятно няма да разберем, но е важно да отбележим, че за момента все още не знаем кой ще изиграе ролята. Знаем обаче, че ще поддържа Хоакин Финикс в ролята на Жокера, заедно със Зази Бийтс („Дедпул 2“), Марк Мерин (“Glow”) и Робърт де Ниро. И ако кастът не беше достатъчен, цитираната по-горе характеризация на възрастният Уейн все повече ни убеждава,че Тод Филипс подготвя комиксов филм, какъвто преди не сме гледали, който ще включва герои, които си мислим, че познаваме, но всъщност ще бъдем изненадани.

Премиерата е обявена за 4 октомври 2019г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

    1. Е, щеше да пасне именно щото сме го виждали да го прави вече. Мен лично въобще не ме кефи SNL пародията му, а и напълно разбирам защо не иска да прави същото нещо.
      Ама има нещо друго там, нещо се е огОрчил 😀

  1. Как може 5 години DC да взимат едно след друго грешни решения?
    Да държат златна кокошка, и да показват , как не се прави…… филм след филм