След като преди месеци хвърлихме поглед към първия трейлър на дългоочаквания „Мowgli“ на Анди Съркис най-сетне повярвахме, че лентата ще види бял свят съвсем скоро. Трейлърът изглеждаше страхотно и нямахме търпение до Октомври за да се насладим най-накрая на отлаганият с години проект на Съркис, който трябваше да бъде и неговият дебютен на режисьорския стол.

Точно за това останахме разочаровани и леко раздразнени когато разбрахме, че след дългите години на отлагане премиерата на филма ще бъде забавена за пореден път тъй като внезапно сменя дома си.

Наскоро Deadline съобщи че Netflix са придобили правата както за първоначално разработения за Warner Вros „Мowgli„, така и за друг дългоочакван проект на Съркис, а именно “Animal farm“ по едноименния роман на Джордж Оруел.

Това е и причината поради която премиерата на „Мowgli“ ще се забави до следващата година когато ще бъде излъчен директно по Netflix като от студиото обещават да дадът възможност на зрителите да се насладят и на 3Д версията на филма, която ще бъде излъчена в кината.

Макар и малко спонтанно решението на Warner Bros да се оттеглят от „Мowgli“ не ни изненадва. След като преди време загубиха дългото съревнование с Disney, чий филм ще изпревари другия в следствие на което адаптациата на Съркис бе отложена изглежда от студиото все още са се  опасявали, че ще има липса на зрителски интерес заради сравнително скорошната премиера на „Книга за Джунглата“ на Джон Фавро.

Ето какво казва самият Анди Съркис по темата:

Много съм развълнуван, че  „Мowgli“ е при Netflix . Сега когато избягваме сравненията с другия филм се чувстваме доста облекчени. Гледал съм 3Д версията и смея да твърдя, че е изключителна и предлага различен поглед от този в 2Д, като за нея има възможност да бъде излъчвана и в кината. Това което ме вълнува най-много е, че от Netflix мислят за това как ще представят филма и неговото послание. Те разбират, че това е по-мрачна версия на историята, която не е предназначена за малки деца, въпреки че децата над 10 ще могат да я гледат. Филмът винаги е трябвало да бъде с ограничение PG-13, което ни дава възможност да засегнем по-мрачните теми и дори да бъдем страшни и ужасяващи на моменти. Следвайки този път ще имаме възможност да представим филма без никакви компромиси.

Въпреки звездният актьорски състав в лицето на Бенедикт Къмбърбач, Крисчън Бейл и Кейт Бланшет, Съркис и екипът му трябва да са се постарали доста за да представят наистина различен поглед към историята, който да се дистанцира от предишния филм достатъчно за да изпъкне, в противен случай има голяма опасност филмът да претърпи провал.

animal-farm-20180804

Що се отнася до “Animal farmза последно ви споменахме за намерението на Анди Съркис и Рупърт Уайт да екранизират шедьовъра на Оруел в така обичаният от Съркис performance-capture формат през далечната 2011та година, след което проектът потъна в забрава. Ето че сега за добро или за лошо той отново се съживява намерил нов дом в лицето на Netflix.

За тези от вас които не са запознати с романа историята разказва за група животни, които вдигат бунт срещу собствтвениците на фермата в която живеят и печелят своята независимост. Инициаторите на бунта създават утопична обстановка базирана на идеята за равенство докато прасе на име Наполеон не преобръща първоначалните намерения на животните, издавайки седем заповеди в основата на които стои твърдението, че всички животни са създадени равни, но някои са по-равни от други.

Много ме развълнувани, че най-накрая намерихме перфектният дом за тази необикновена творба на Оруел в лицето на Netflix както и че ще работя отново със своя добър приятел Мат Рийвс казва режисьорът в скорошно изявление изявление.

От една страна политическата обстановка в света през последните години може да бъде в плюс на проекта и приемането му от публиката. От друга обаче екранизацията на роман от подобен калибър крие много рискове, така че се надяваме  това да не се окаже твърде трудна задача за Съркис и големият му ентусиазъм към проекта да се отплати, представяйки ни адекватно съдържанието на безсмъртната творба.

В ролята на продуцент влиза Мат Рийвс, като подробности около актьорският състав все още не са известни,но сме сигурни че Съркис няма да се задоволи само с ролята на режисьор и ще запази една и за себе си.

Ще следим за подробности около проектите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Това отлагане на Маугли с 1 година може да е в голям плюс от финансова гледна точка. Гледам, че Дисни нямат и официална дата за Маугли 2. На неговото място са сложили Цар Лъв, който според мен ще е по-добър от Маугли 🙂

    1. И на мен така. Адски искам да видя Фермата.