гарет еванс
Гарет Еванс

Докато чакахме да разберем дали Гарет Еванс („Merantau“, „The Raid“) наистина ще се заеме с режисурата на „Deathstroke“, роденият в Уелс, изключително талантлив режисьор и сценарист е успял, без много шум, да заснеме нов филм. Той е озаглавен „Apostle“ и според официалния синопсис представлява „поразяваща окултна притча, в която единственото по-ужасяващо нещо от лудостта е зловещата реалност зад нея“.

Действието на филма се развива в Лондон, през 1905 г. Блудният син Томас Ричардсън (Дан Стивънс) се завръща у дома, където открива, че сестра му е задържана от членовете на религиозен култ, които искат откуп. Твърдо решен да я освободи на всяка цена, Томас отива на идеалистичния остров, където живеят последователите на култа под ръководството на харизматичния пророк Малкълм (Майкъл Шийн). Инфилтрирайки се в общността на острова, Томас научава, че корупцията, която култът твърди, че отхвърля, е проникнала дълбоко сред неговите членове, и открива истина, далеч по-лоша, отколкото си е представял.

Във връзка с предстоящата премиера на „Apostle“, която е този октомври по Netflix, получаваме отличния първи постер на филма, като се надяваме той съвсем скоро да бъде последван и от трейлър.

плакат

Огромни фенове сме на Гарет Еванс, като смятаме, че той е един от най-интересните и оригинални режисьори, работещи в момента. С нетърпение очакваме да видим какво ще представлява „Apostle“, като смятаме, че резултатът няма да чак толкова близко до „Merantau“ „The Raid“ и „The Raid 2“ (с който, между другото, имаме известни проблеми), но все пак ще предложи доволно количество експлозивен екшън. Съдейки по горящата сграда на постера, едва ли героят на Стивънс ще остави много хора и неща да стоят прави, след като приключи с тях. Но нека да изчакаме трейлъра и тогава да коментираме.

Режисьор и сценарист на „Apostle“ е Гарет Еванс („Merantau“, „The Raid“),а  в ролите са Дан Стивънс, Луси Бойнтън, Марк Луис Джонс, Бил Милнър, Кристийн Фросет, Пол Хигинс, Майкъл Шийн и др.

Премиерата е на 12 октомври по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *