чарли хийтън
Чарли Хийтън

За всички нови поколения, които няма да си потърсят класиката на Дейвид Линч от 1980 година, се готви нов телевизионен филм „The Elephant Man“, посветен на историята на Човека-слон. Роден с множество деформации, англичанинът Джоузеф Мерик умира през 1890 година на 27 години, а за неговото състояние разказва книгата със спомени на прочутия хирург сър Фредерик Трийвс „The Elephant Man and Other Reminiscences“. Само напомняме, че ролите на Мерик и Трийвс във филма на Линч са поверени на Джон Хърт и Антъни Хопкинс, а като казахме „нов проект“ – редно е да уточним, че продуцентите от BBC One вече са направили своя избор за актьор в главната роля. Deadline съобщават, че това ще бъде Чарли Хийтън, когото познаваме вече добре от участието му в „Stranger Things“ и „The New Mutants“.

the elephant man 1980
„The Elephant Man“ (1980)

Драматичната история за краткия, невероятен живот на Джоузеф Мерик ще бъде разказана в две части, всяка с продължителност по 90 минути. Всичко започва от Лестършайър и работническото семейство, в което детето има нещастието да се роди, като разказът преминава и през развитието на деформациите, за да се превърне Мерик в прочутия Човек-слон и да намери място в цирка с представянето на хора с невъобразими аномалии, най-често наричани „изроди“. След времето, прекарано там, Мерик среща доктор Трийвс, който става негов покровител и му дава подслон в Лондонската болница до края на живота му.

Поръчката за „The Elephant Man“ е възложена от Пиърс Уенгър (BBC Drama) и Шарлот Мур – дамата, която отговаря за съдържанието на ВВС в ролята на директор. Двата епизода са написани от Нийл МакКей („The Moorside“, „Appropriate Adult“), а режисьор ще бъде Ричард Лакстън („Effie Gray“, „Burton & Taylor“). Международното разпространение на готовата история ще бъде ангажимент на all3media, а снимките се очаква да започнат в Уелс догодина. Очакваме още новини, свързани с кастинга на тази продукция – ще споделим своевременно, щом научим нещо…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *