mаги gиленхол the kindergarten teacher

Новините за удължен живот на филми, които са имали своя „прощъпулник“ на фестивала Сънданс не спират и сега можем да ви зарадваме с потвърдената премиера на „The Kindergarten Teacher” в платформата Netflix. Придържаща се близо до сюжетната линия на едноименния филм на Надав Лапид от 2014 г., режисьорката Сара Коланджело е изплела омайваща драма с окраски на трилър.

Според автора на тази новина, тези по-скромни продукции са прекрасен шанс за разгръщане на пълния спектър от възможности на актьори и актриси неслучили на типажен кастинг или познати предимно с второстепенни роли. В „The Kindergarten TeacherМаги Джиленхол играе отегчена учителка в детска градина, която търси начини за самоусъвършенстване. Тя се записва на вечерна школа по творческо писане, където Гаел Гарсия Бернал („И твойта майка също”) е в ролята на преподавателя. В светлата част на деня героинята на Джиленхол, Лиза, е завладяна от лиричния талант на петгодишния си ученик Джими (Паркър Сивак), след като го чува да рецитира стихотворение. Тя представя съчиненото от малчугана за нейна творба и печели възхищението на колегите си и ръководителя на курса. Оттук-насетне, Лиза решава, че подобна дарба трябва задължително да се подкрепи и прави всичко по силите й детето, което самата тя нарича „млад Моцарт”, да развие потенциала си.

Обърнете внимание на обещания трейлър.

Думите не стигат да опишем колко се радваме за Маги Джиленхол. След „Златния глобус“ от 2015 година („The Honourable Woman”) и скорошните й изяви като Кенди в поредицата „Нюйоркска комбина„, най-накрая актьорският й талант намира своя заслужен пристан. Лудият й поглед заедно с нейното болезнено мило излъчване са перфектна основа за героинята Лиза, а от рекламата си личи, че ни очаква зловеща разходка под „опеката” на учителката, чиято любов към думите и способностите на невръстния гений преминават в нездраво обсебване. Невротичните звуци на виолончело са приятни за ухото и намекват за манията на Лиза, но изпълнението на Джиленхол няма нужда от подобна „опора“. То вече бе определено като „най-завладяващата й роля до този момент” от списание Rolling Stone. От своя страна режисьорката Сара Коланджело грабна статуетката за „най-добра режисура” в категорията за драматични филми на Сънданс през януари, а филмът взе участие и в борбата за голямата награда на журито. Предстои участие в Торонто през септември.

The Kindergarten Teacher” изглежда уникален и ви препоръчваме да го гледате. Майкъл Чернъс, Роза Салазар и Анна Баришников допълват актьорския състав. Освен в главната роля, Джиленхол участва във филма и като продуцент, заедно с Талия Клайнхендлер, Оснат Хенделзман-Керен, Труди Стайлър и Селин Раттрей. „The Kindergarten Teacher” е финансиран и осъществен със съдействието на Pia Pressure, Farcaster Films, Imagination Park Entertainment, Manhattan Productions и PaperChase Films. Премиерата е на 12-ти октомври в платформата Netflix.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Офф, и на мен, не мога да я понасям… сууупер ми е противна… единственото „слабо място“ в Черния Рицар… :/

    1. Там е доста „лелчеста“ и според мен е несполучливо кастната. Тук й ползват силните страни по интересен начин.

    2. Безспорно има талант, но не ми е приятна никъде 🙁