the-deuce-20180808

Покрай секс скандала, в който се забърка името на Джеймс Франко, имаше един кратък момент, в който не бяхме сигурни дали той ще бъде уволнен от „Нюйоркска комбина“ („The Deuce“), където изпълнява двойна роля, и дали въобще създадената от автора на „The Wire“ Дейвид Саймън и писателя и сценарист Джордж Пеликанос хроника на възхода (и падението) на порно индустрията в Ню Йорк ще има втори сезон. За наше щастие обаче, и Франко, и сериалът се завръщат и ще можем да проследим следващия вълнуващ етап от историята.

Във втория сезон на „Нюйоркска комбина“ разказът скача напред през 1977 г. – пет години след събитията в предишния. Познатите ни герои (сред които са близнаците Мартино на Франко и „Чери“ на Маги Джиленхол) живеят в „Златната ера“ на порно индустрията, когато мечтите за мейнстрийм бизнес с „филми за възрастни“ стават реалност, а културата на порното и превръщането на секса в стока намират все по-голяма приемственост сред американците.

Диското и пънкът изживяват своя бум, а полицейската корупция и политическата толерантност към „demi-mond“-а в сърцето на Ню Йорк са в най-високата си точка. С официалното становище на съдебната система, че порнографията е легална, мафията, като най-ранен поддръжник на индустрията, е на път да регистрира големи печалби. Конкурентна и в много отношения по-професионална порно индустрия се надига на Западното крайбрежие, но засега Ню Йорк, изпълнен с филми, музика, изкуство и където партитата с всевъзможни наркотици бушуват денонощно, все още държи фронта…

https://www.youtube.com/watch?v=wlKU8POYQsk

Лично ние сме фенове на „Нюйоркска комбина“ и нямаме търпение за новия сезон. Силно се надяваме да видим и обещания трети, който също (по думите на Саймън) ще скочи напред във времето и в него ще станем свидетели на залеза на „Златната ера“ на порното.

Този път епизодите ще са девет (един повече от предния сезон), а сред режисьорите са Алекс Хол („Treme“), Стеф Грийн („The Americans“), Сузана Уайт („Parade’s End“) и Ута Бризевиц („Westworld“). В ролите са Маги Джиленхол, Джеймс Франко, Гари Кар, Гбена Акинагбе, Маргарита Левиева, Доминик Фишбек, Емили Мийд, Лорънс Гилард, Криос Бауър, Люк Кърби и др.

Премиерата на втори сезон на „Нюйоркска комбина“ („The Deuce”) е 9 септември по HBO.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *