Netflix подготвят драматична поредица, която в рамките на десет епизода ще разказва за „ефекта на доминото”, предизвикан от порядъчни хора, които дръзват да вършат неприемливи неща. Говори се, че стрийминг гигантът е успял да ангажира Рене Зелуегър за участие в сериала „What/If”, начело на който са шоурънърът и сценарист Майк Кели („Revenge”) и продуцентът Робърт Земекис от името на телевизионния департамент на Warner Bros. Сред останалите изпълнителни продуценти са Мелиса Лой, Алекс Гартнър, Чарлс Роувън и Джак Рапки.

Изборът на Зелуегър е супер-идея – напоследък носителката на „Оскар” за ролята си в „Студена планина”, която беше и двукратно номинирана за ролите си в „Чикаго” и „Дневникът на Бриджит Джоунс”, не е от най-ангажираните актриси, макар да подготвя биографичния филм Judy”, посветен на Джуди Гарланд, който нямаме търпение да видим.

В „What/If” Рене ще влезе в ролята на Ана – жизнерадостна специалистка в сферата на рисковия капитал, която живее в Сан Франциско; предвижда се епизодите да са с продължителност един час, а жанровата характеристика на поредицата е определяна като „социален трилър”. Според концепцията на замисъла, всеки от сезоните ще разнищва различна морална поука, „вдъхновението за която ще идва директно от културни реалности на съвремието”, и ще се обръща специално внимание върху силата на едно правилно решение, което е способно да промени посоката на човешкия живот.

Ана е чаровна, съблазнителна, дори и нежно-ранима – когато това отговаря на целите й. Тя прави едно изключително опасно предложение на новобрачна двойка, която изпитва сериозни финансови затруднения, и въпреки всичко ще трябва да рискуват, ако искат да се надяват щастието да им се усмихне. Ана е също виртуоз в измамите със съкрушителни тайни, включително и дълбоко заровената в миналото метафорична сделка с дявола, която тя е сключила още във времето, когато е била момиче…

Всичко това звучи любопитно, макар да е доста завоалирано и леко сладникаво. Интересът ни към развитието на кариерата на Зелуегър обаче може да гарантира, че ще проследим развитието на проекта – и, разбира се, ще споделяме новини по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *