Фелисити Джоунс и Еди Редмейн
Фелисити Джоунс и Еди Редмейн

Реално погледнато не беше толкова отдавна, когато споделихме за първи път, че в „The Aeronauts” на Том Харпър ще видим отново заедно Еди Редмейн и Фелисити Джоунс. И очевидно подготвителният период вече е приключил, защото Amazon Studios обявиха началото на снимките, като пуснаха първи кадър на актьорите в главните роли.

Ще се изкушим да напомним какво очакваме да видим, защото много обичаме филми по реално съществували лица и събития: Джоунс и Редмейн ще влязат в ролите на Амелия Рен и Джеймс Глейшър, които през 1862 година потеглят на знаменито пътешествие с цел да разкрият тайните на… небето. Всъщност Рен е пилот, а Глейшър е учен и заедно успяват да се изкачат по-високо от всички експериментатори, които въобще са дръзвали да пътуват с отворен балон. Откритията им са наистина изумителни, но когато достигат най-високата точка в атмосферата и своето пътуване, те са принудени да водят епична битка за оцеляването си…

aeronauts1

Не бива да забравяме, че прекрасният синхрон на този актьорски тандем спечели оскарова номинация за Фелисити и „Оскар” за изпълнението на Еди във впечатляващата биографична творба „Теорията на всичко”. Няма да се учудим, ако и „The Aeronauts” се… издигне високо в очите на специалистите и вечно пристрастните критици.

И тъй като е прекалено рано за каквито и да било коментари и съждения, ще добавим още няколко важни имена от екипа: сценарист на историята е Джак Торн („Wonder”, „How I Live Now”), а сред актьорския състав виждаме имената на Том Кортни („The Golden Compass”), Ан Рийд („Hot Fuzz”), Ребека Фронт („Doctor Thorne”), Венсан Перез („Riviera”), Тим Макинърни („Игра на тронове”), Фийби Фокс („Eye in the Sky”) и Хеймиш Пател („EastEnders”). Том Харпър („War & Peace”) ще влезе в ролите на режисьор, но и на продуцент на проекта. Очаква се снимките да продължат до края на лятото и макар (все още) да няма фиксирана премиерна дата, ще очакваме „The Aeronauts” на кино по някое време през 2019 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *