Romanoff_pic

Сравнително бързо действа екипът на Матю Уайнър и Amazon Studios – преди две седмици споменахме „The Romanoffs“, и вече получаваме първи трейлър. Създателят на „Момчетата от Медисън Авеню” („Mad Men”) работи по супер-амбициозната антология, в която звездите са повече от вероятните наследници на последната царска фамилия в Русия. Поредицата ще се фокусира върху осем отделни истории за хора, които предполагат, че в жилите им тече руска синя кръв. Дали това е така и как се справят с „тежестта“ на наследството в XXI век – хвърлете поглед на трейлъра, в който буквално „бъка“ от познати и доста добри актьори.

Изглежда впечатляващо и се надяваме този невероятен екип да ни поведе не само към проблемите на съвремието в живота на (потенциалните) наследници, но и да ни върне (доколкото това е възможно) към историята. Династията на Романови приключва с екзекуцията на Николай II и семейството му по време на гражданската война в Русия, с която идва на власт „пролетариатът“ и са унищожени (почти) всички постижения на културата в царска Русия. Както е известно, тези 70 години безпросветност успяват да заличат почти напълно интелектуалния потенциал на една безспорно велика нация… До каква степен героите на Уайнър и Amazon са наистина наследници на оцелели от безскрупулните убийства на членове на владетелската фамилия, или са просто нагли претенденти, на които им харесва да се кипрят с прочутото име – това тепърва ще разберем.

Сред актьорите, които ще се включат в „царския” разказ, са Изабел Юпер, номинираната за „Златен глобус” Марте Келер, Арън Екхарт, номинираната за „Оскар” Даян Лейн, номинираната за „Еми” Кристина Хендрикс, Джон Слатъри, Аманда Пийт, Джак Хюстън, Кори Стол, Ноа Уайли, Катрин Хан, Кери Бишé, Джей Р. Фъргюсън, Бен Майлс, Мери Кей Плейс, Грифин Дън, Кара Буоно, Рон Ливигстън, Джон Тени, Клеа Дювал, Рада Мичъл, носителят на „Грами” Андрю Ранълс, номинираният за „Еми” и „Златен глобус” Пол Райзър и много други… В първия епизод, който се нарича „The Violet Hour“, участват Марте Келер, Арън Екхарт, Инес Мелаб и Луиз Бургойн, а втората история – „The Royal We“ ще разкажат Кори Стол, Кери Бишé, Жанет Монтгомъри и Ноа Уайли.

Плановете на Amazon са за излъчване по един епизод на седмица – в случая са се отказали да следват модела на Netflix, с пускане на целия сезон наведнъж онлайн. Премиерата на поредицата е на 12 октомври 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *