BenK_01

Модерно е да бъде даван нов живот на всякакви класики под различна форма. Такава се очертава и съдбата на „Sexy Beast”. Според мнението на сериозно количество филмови специалисти, британският гангстерски филм се нарежда до филми като „Мементо“ и „Глутница кучета“ и осигури номинация за „Оскар“ за най-добра поддържаща роля на Бен Кингсли. Актьорът-хамелеон е изключително убедителен както в представянето на смирения Ганди, така и в създаването на образа на жестокия, безмилостен Дон Логън.

ben-kingsley-sexy-beast

Anonymous Content и Paramount Television са се сдобили с правата върху създаването на телевизионна продукция, която ще се съсредоточи върху предисторията на Гал Даф, Дон Логън и Теди Бейс. Сценарият ще бъде написан от Майкъл Калио, известен с работата си по „Семейство Сопрано“ и „Спаси ме“.

В основата на сюжета на филма от 2000 година е Гал Даф (Рей Уинстоун) – бивш престъпник, който се е преместил в Испания заедно със съпругата си, за да започне нов живот на чисто. Дон Логън (Бен Кингсли) пък е негов стар приятел, който започва агресивно да го вербува да се присъедини към него, за да извършат голям удар от името на престъпния лорд Теди Бейс (Иън Макшейн).

RWsexy-beast Бъдещият сериал, от своя страна, ще се върне малко по-назад във времето, за да проследи началото на историята на многообещаващия престъпник Гал Даф, как се запознава с Дон Логан и се превръщат в партньори, как започва работа с Теди Бейс, а също и как среща и се влюбва в порнозвездата Диди. Сложните взаимоотношения между Гал и Дон, развили се в условия на бурни и изпълнени с насилие години, също ще бъдат обект на задълбочено изследване.

SexyBeast_01

Калио ще бъде изпълнителен продуцент заедно с Никол Клемънс и Стив Колин от Anonymous Content и Paramount Television, както и със сценаристите на игралния филм – Луис Мелис и Дейвид Синто.

Сред част от филмите, продуцирани от Anonymous Content, попадат „Блясъкът на чистия ум“, „Спотлайт“, „Завръщането“. Техни са и сериалите „Господин Робот“, „Истински детектив“, „13 причини защо“. В момента работят и върху предстоящия „Параграф 22“.

Засега не е известна премиерната дата, нито пък е ясен актьорският състав (кого ли ще „каст“-нат в ролята на младия Дон?!). А докато очакваме и официалното заглавие на сериала, предлагаме на всички да „опреснят“ спомените си с трейлъра на „Sexy Beast”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *