Ето, че в мрежата се появи една новина, която е способна да стопи сърцата на всички „треки”-та – според Deadline, сър Патрик Стюарт е съобщил лично на сборището в Лас Вегас Las Vegas Star Trek Convention, че официално ще се присъедини отново в ролята на Жан-Люк Пикард в новата Star Trek поредица, готвена от CBS All Access! Един от създателите и изпълнителен продуцент на „Star Trek: Discovery Алекс Курцман ще бъде отговорен за работата по новия сериал, който няма да бъде рибуут на „Star Trek: The Next Generation, а по-скоро продължение на историята на Пикард. Ето какво споделя великолепният, опитен актьор:

„Винаги съм бил изключително горд, че съм част от „Star Trek: The Next Generation”, но когато приключихме последния филм през пролетта на 2002, аз наистина почувствах, че моето време в „Star Trek” е стигнало до своя естествен финал. Следователно съм абсолютно неочаквано, но и страхотно приятно изненадан от собственото си вълнение и желание да се завърна в образа на Жан-Люк Пикард и да открия нови аспекти от неговата личност. Ще потърся нови жизнени сили за него, независимо от мислите в миналото и убеждението, че образът се е изчерпал. В изминалите години за мен беше вдъхновяващо да чуя историите на толкова много хора, които са намерили утеха в „The Next Generation”, как са се срещнали с героите в труден период от живота си или примерът на Жан-Люк ги е вдъхновил да тръгнат по неговите стъпки към изследване и търсене на научни знания, експериментиране и лидерство. Чувствам, че съм готов да се върна към този герой поради същата тази причина – да изследвам нови измерения и да открия тази силна, способна на трансформации светлина, която струи от него, дори и в нашето доста мрачно съвремие. Очаквам с нетърпение да се включа в работата на страхотния творчески екип, в търсене на нови, свежи и неочаквани, стойностни истории, които да оживеят благодарение на нас.”

А ето и искрения отговор на тези думи от Алекс Курцман, който съвсем разбираемо и логично е щастлив от решението на Патрик Стюарт:

„С изключителна радост споделям, че за нас е чест да приветстваме отново сър Патрик Стюарт в екипа на „Star Trek”. Феновете се надяват вече повече от 20 години на завръщането на капитан Жан-Люк Пикард – и този ден най-сетне е тук. Нямаме търпение да започнем отново, в търсене на нови приключения, да изненадаме зрителите и да почетем всички поколения – и стари, и нови, които обичат тази поредица.”

Поредицата е продуцирана от CBS Television Studios в партньорство със Secret Hideout на Алекс Курцман, който е и шоурънър, както и с Living Dead Guy Productions на Брайън Фулър и Roddenberry Entertainment. Сред изпълнителните продуценти са още Джеймс Дъф, Акива Голдсман („The Dark Tower”), Майкъл Чабън („Spider-Man 2”), сценаристката на „Star Trek: Voyager” и „Discovery” Кирстен Бейър, както и Хедър Кейдън от „Secret Hideout”, Тревър Рот от „Roddenberry Entertainment”, а също и президента на тази компания – Юджийн „Род” Роденбери, синът на създателя на „Star Trek” Джин Роденбери. Договорът на Курцман с телевизия CBS е с продължителност пет години, като в това време той има ангажимента да разшири вселената на „Star Trek” с минисериали, анимации и всичко необходимо, което би върнало старата слава на легендарната поредица.

Започвайки от 1987 година, Патрик Стюарт е начело на „Star Trek: New Generation” в подължение на седем сезона, преди да започне работа по филмите „Star Trek Generations” (1994), „Star Trek: First Contact” (1996), „Star Trek: Insurrection” (1998) и „Star Trek: Nemesis” (2002); освен това има участие и в пилота на „Star Trek: Deep Space Nine” – „Emissary”. Ангажирането на актьор от неговата класа, в комбинация с усилията на творческия екип, означава благоприятно стечение на вселенските обстоятелства в името на нов живот за „Star Trek”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *