лука гуаданино и тилда суинтън
Лука Гуаданино и Тилда Суинтън

Give your soul to the dance.

Много рядко обръщаме специално внимание на един-единствен кадър от филм, при положение, че вече сме виждали не само доста снимки, но и трейлър. Но „Suspiria“ на Лука Гуаданино не е кой да е филм – очакваме го с огромно нетърпение и не се и съмняваме, че ще стане един от любимите ни филми за 2018 (а защо не и един от любимите ни по принцип). Също така, новата снимка определено заслужава внимание и само затвърждава подозренията ни, че филмът ще е всичко, което очакваме, и дори повече.

Suspira

Държим да отбележим, че след като клип от „Suspiria“ беше показан на Comic-Con, всички коментари бяха за невероятна визия, „fucked-up“ кадри и „a side of oh, no“, като особено внимание беше обърнато на танц, в който героинята на Дакота Джонсън контролира тялото на друга танцьорка и го разполовява… буквално. Едва ли снимката по-горе е от този танц, но въпреки това беше наложително да го споменем, ако случайно някой все още изпитва съмнения относно римейка на Гуаданино и не го очаква с огромно нетърпение…

Откакто последно писахме за „Suspiria“ стана ясно и времетраенето на филма – цели 152 минути, изпълнени с уникална атмосфера и много, много кръв. Разбира се, категорията ще е „R“ заради „disturbing content involving ritualistic violence, bloody images and graphic nudity, and for some language including sexual references“. Нямаме търпение да видим какво се е получило и с интерес чакаме първите ревюта, които ще се появят съвсем скоро, след като филмът бъде показан на тазгодишния фестивал във Венеция на 1 септември.

През 1977 г. младата американка Сузи Баниън заминава за престижното танцово училище Markos Tanz Company  в Берлин. Тя пристига точно когато една от членовете на трупата – Патриша, е изчезнала при мистериозни обстоятелства. Докато Сузи постига невероятен прогрес под ръководството на революционния артистичен директор на трупата мадам Бланк, тя се сприятелява с друга танцьорка, Сара, която споделя подозренията си, че възпитателките и самата трупа крият мрачна и ужасна тайна.

Suspiria“ е режисиран от Лука Гуаданино („I Am Love“, „Голямото плискане“, „Призови ме с твоето име“), а сценарият е дело на Дейвид Кажганич („Ужас“). В главните роли са Дакота Джонсън, Тилда Суинтън, Клои Грейс Морец, Миа Гот, Джесика Харпър, Анджела Уинклър и др.

Премиерата на „Suspiria“ е на фестивала във Венеция, а по кината се очаква от 2 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *