Днес в рубриката „хич не сме изненадани“ идва новината, че Warner Bros. TV подготвят рибуут на една от най-големите телевизионни и попкултурни емблеми от края на 80-те и началото на 90-те години на изминалия век – „Алф“ („ALF“). Информацията, която идва от TVLine, е доста оскъдна, като единствената подробност е, че студиото търси сценарист, който да „предвожда новата версия“ и все още не е ясно дали ко-създателят на Алф и изпълнител на главната роля (като кукловод и глас) Пол Фуско ще има някакъв творчески импут.

Това не е първият път, в който чуваме за евентуалното завръщане на Гордън Шамуей Блъф от планетата Мелмак, който все още изкача тук-там като препратка в различни произведения, което иде да покаже, че образът на Алф, в известна степен, все още е културно релевантен. Преди няколко години Фуско сподели, че според него Алф повече отвсякога има какво да каже и е назряло времето да го видим отново. Това трябваше да стане в игрален филм, в който „тежкият, космат и говорещ“ извънземен щеше да бъде компютърно генериран (една, лично според нас, кофти идея).

Този филмов проект обаче така и не се реализира и сега стигаме до далеч по-логичната и реализируема идея за сериал. Вече толкова много класики от едно време се завърнаха под една или друга форма (и на още толкова им предстои – последно чухме за „Фрейзър“) и наистина е странно, че на „Алф” толкова дълго време му се разминава.

Като коментар ще повторим това, което казахме и преди пет години. Смятаме, че модерният свят наистина предлага благодатно поле за изява на образ като Алф и може да се получи нещо любопитно (като коментар и критика), но не сме сигурни, че има място за онази характерна за времето „невинност”, която беше част както от сериала, така и от героя, без която нещата просто няма да са същите. От друга страна, след като „Stranger Things“ успя да го постигне (макар и под друга форма), защо да не успее и „Алф“?

Ще следим развитието на проекта, като, на този етап, най-важното за нас (без да сме сигурни кой точно вариант предпочитаме) е дали ще става въпрос за пълен рибуут с изцяло нова история и герои (тук изплува лошият спомен за „Project: ALF“, чиято цел беше да даде някаква завършеност на сериала, който приключи с отворен край) или отново ще видим добре познатите ни членове на семейство Танер и актьорите, които ги изпълняват. И ако може, Ракел да се завърне, молим!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. За онова време имаше само 2 сериала над всички ( Алф и Туин пийкс )

    1. Доколкото знам целия проект за сериал на този етап е отменен и едва ли въобще ще го направят.