Така се оказва, че 2018 г. не е годината на децата, обичащи кукли, а на възрастните, обичащи кукли. През нея (при това в един месец – август) ще видим два доста различни един от друг куклени филма, които обаче биха докарали стрес на всяко едно дете – noir комедията „The Happytime Murders” и обектът на настоящата ни новина, „Puppet Master: The Littlest Reich“, който бележи тринадесетия филм от популярната хорър поредица за анимирани от зла сила кукли убийци (има серии, в които куклите са добри, но това е друга тема) „Puppet Master“ и е натоварен със задачата да рестартира историята.

Puppet Master: The Littlest Reich“ разказва за наскоро развелия се Едгар (Томас Ленън), който се завръща към дома от детството си, където открива зловещо изглеждаща кукла в стаята на починалия си брат. Той решава да продаде куклата на предстоящата конференция, бележеща 30-годишнината от печално известните убийства на Тоулон. Адът се отприщва, когато странна сила вдъхва живот на всички кукли на събитието, които извършват поредица убийства, мотивирани от зло, старо колкото самото време.

Puppet Master: The Littlest Reich“ е дело на режисьорите Сони Лагуна и Томи Виклунд („Vittra“, „We Are Monsters“), по сценарий на ужасно харесвания от нас С. Крейг Залър („Bone Tomahawk“ „Brawl In Cell Block 99“ „Dragged Across Concrete“), който е основната причина да искаме да гледаме филма, извън любовта ни към жанра, разбира се. Вижте първия трейлър.

Прекрасно! Изглежда доста добре като за такъв филм, излизащ директно на „видео“ и сме ужасно доволни, че са използвани истински кукли и „practical“ ефекти – CGI със сигурност щеше да съсипе огромна част от удоволствието. Приятно сме изненадани и от множеството положителни отзиви, които виждаме инкорпорирани в трейлъра, макар че, точно в случая, не смятаме да им се осланяме много.

Между другото, според Slashfilm, около „Puppet Master: The Littlest Reich“ има и негативни коментари, които са по адрес на това, че в началото на франчайза куклите са създадени да се трепят с нацисти (впоследствие започват да убиват всичко наред), докато в новата версия самите кукли са нацисти, които извършват „престъпления от омраза“. Нещо, което ние приветстваме с голям кеф.

В допълнение вижте и два постера.

плакат puppet-master-poste-2-20180803

Още веднъж, режисьори на „Puppet Master: The Littlest Reich“ са Сони Лагуна и Томи Виклунд („Vittra“, „We Are Monsters“), по сценарий на С. Крейг Залър („Bone Tomahawk“ „Brawl In Cell Block 99“ „Dragged Across Concrete“), по образи създадени от Чарлс Банд и Кенет Дж. Хол. В ролите са Томас Ленън, Джени Пелицър, Нелсън Франклин, Шарлин Йи, Майкъл Паре, както и Барбара Крамптън и Удо Кир.

Премиерата на филма е на 17 август в кината, VOD и Digital HD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *