След продължително лъкатушене между жълтите таблоиди и сериозните медии и последвало прочувствено откровено извинение стана ясно, че Кейси Афлек ще продуцира спортният филм „Fencer“ заедно с Уитакър Лейдър чрез съвместната им компания Sea Change Media. Самият Афлек заяви, че една от главните цели на компанията е да насърчава и подкрепя равноправното и засилено участие на жените във филмовата индустрия.

Действието на филма „Fencer“ следва историята на агресивна и непоколебима спортистка, чиято борба за място в Олимпийския отбор на Америка по фехтовка е съпроводена от борба с вътрешни демони и съперници от детството. Режисьор на филма ще бъде Джасмин Макглейд, която е и автор на сценария. Макглейд е позната като сценарист и режисьор на „Maria My Love” (2011) и е един от изпълнителните продуценти на „La La Land”.

Освен, че ще продуцира Кейси Афлек поема и поддържаща роля на взискателен треньор. И макар сюжетът да е удачен за развиване на два паралелни разказа, филмът поставя жената в центъра на историята.

Докато бъдат обявени още подробности, можем да гледаме Кейси Афлек в „The Old Man and the Gun“, чиято премиера в САЩ е след месец. Също така беше обявено, че той ще участва в съвместен телевизионен проект с Алфонсо Куарон, както и че ще се превъплъти в ролята на Луис Мериуедър в минисериала „Lewis and Clark“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *