Според множество сигурни източници, Джесика Частейн и Еди Редмейн са в последни фази на преговори да участват в очаквания трилърThe Good Nurse”, адаптация по едноименната книга на Чарлс Грейбър. Филмът ще разкаже истинската история на серийнияа убиец Чарлс Кълън, известен в Америка като „Ангелът на смъртта”.

Между 1988 и 2003 година, Кълън, който работи като медицински служител в различни болници, убива неизвестен брой пациенти. Доказаните му жертви са между 35 и 40, но някои разследващи смятат, че жертвите му може да наброяват и над 300, базирайки се на разговори с него след ареста му. Преди да започнат да го подозират обаче, всичките му колеги описват Чарлс Кълън като всеотдаен и грижовен болногледач с добро сърце. Според някои психолози той е смятал, че помага на пациентите си и ги избавя от мъките им, а според други – че просто не е можел да удържа убийствените си наклонности.

Лесно е да се разбере защо актьор като Еди Редмейн ще прояви интерес към такава многопластова роля. Пък и чисто физически, разглеждайки снимки на Кълън, не ни е трудно да си представим Редмейн да се превъплъти в него за големия екран. Време му е да го видим в сериозна злодейска роля, защото нямаме съмнение, че ще бъде запомнящ се, а онази помия „Пътят на Юпитер” само искаме да си я затрием от съзнанията.

чарлс кълън
Чарлс Кълън

Джесика Частейн от своя страна ще изиграе ролята на друга медицинска сестра, работеща в една от болниците редом с Кълън, която започва отрано да подозира злодеянията му. Впоследствие тя подпомага полицията в Ню Джърси, поставяйки кариерата, семейството и собствения си живот в опасност.

Перспективата за трилър за сериен убиец по истински случай, в главните роли с двама от най-добрите актьори в момента, ни е напълно достатъчна, но добрите новини не спират до тук. В последните две години, „The Good Nurse” е развиван от продуцентската компания на Дарън Аронофски Protozoa Pictures, а той дори и да няма творчески принос в проекта, имаме вяра в организационните и менторските му качества. За режисьор пък отдавна е нает датчанинът Тобиас Линдхолм („Похищението”), който режисира два от епизодите на „Mindhunter” (отлична тренировка за филм като този), номиниран е за „Оскар” за чуждоезичен филм за своя „Война” („Krigen”), а освен това е един от основните сценаристи на невероятно любимия ни „Ловът” („Jagten”) на Томас Винтерберг с Мадс Микелсен. Адаптацията на книгата на Грейбър е поверен на Кристи Уилсън-Кейрнс, сценаристка на сериала „Penny Dreadful”.

Като цяло „The Good Nurse” ни звучи невероятно завладяващо и с почти Финчъров привкус, една естетика, която винаги ни кара да наостряме уши с интерес, така че ще следим отблизо развитието му и ще ви уведомяваме за всичко по-интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *