От непрестанното… „клониране” във вселената на Star Wars вече сериозно ни стягат сърцата. Ясно е, че франчайзът ще бъде изстискан максимално от собствениците му, които надали си дават сметка каква сериозна вреда нанасят на текстурата на времето и културните постижения в него, но някак си след последните изцепки в киноекспериментите им вече претръпнахме (тъжно, много тъжно) и вероятно в скоро време ще отразяваме подобни новини така, както го правим по адрес на … примерно „Трансформърс”.

И тъй като Comic-Con в Сан Диего ще започне всеки момент, а има важни новини за споделяне, сега е време за нов трейлър на „Star Wars: The Clone Wars”. Тази анимационна поредица е преждевременно отменена още през 2013 година, но (кой знае защо?) сега Lucasfilm решават, че ще я възродят и дори споделят новини по време на Comic-Con празнуването на 10-годишнината от стартирането на сериала през 2008. Лудостта е пълна – или по-скоро жаждата всичкото „мърч”, което съществува на света, да бъде превърнато в конвертируема валута.

Заклетите (непораснали) фенбойчета, които си нямат друга работа, освен да цъкат игри и да гледат анимация, сигурно ще контрират, че анимациите, подобно на книгите (в този конкретен случай), добавят различни перспективи и допълнителен обем информация в добре познатите „канонични” истории – но те, за съжаление, най-вероятно не са чували, че съществува нещо, наречено „драматургичен похват”, което се използва в писането на различни сюжети, и често „дупките” във времето са решение на авторите, просто защото така им е по-интересно да поднесат разказа и защото така дават възможност за разпростиране на зрителското въображение. Не е нужно всичко, ама абсолютно всичко да бъде сдъвкано, изплюто и показано на екрана, но… не така мислят хората в Lucasfilm. Ето какво обещават този път:

Действието на „Star Wars: Clone Wars” се развива между епизоди II и III и фокусът е върху приключенията на Анакин Скайуокър, Бен Кеноби и армията от клонинги, които видяхме за първи път в епизод II. Според много от феновете на тази анимация, тя е нужна част от „канона” на прикуълите, създадени в началото на XXI век от Джордж Лукас. В нея се появяват доста поддържащи персонажи, които продължават своя живот в комикси, книги и анимираната поредица „Star Wars Rebels”, чието действие се развива десетилетия по-късно, по-близо до времето на „Rogue One” и „Нова надежда”. Сред тях са Асока Тано, кратковременен падуан на Анакин, капитан Рекс, космическия пират и контрабандист Хондо Онака и много други.

Интересен факт е, че сезони 7 и 8 на поредицата са били вече в производство, когато сериалът е спрян малко след купуването на Lucasfilm от Disney, и сега не е ясно в „новия живот”, който му се вдъхва, каква част от сценариите и сюжетните нишки на историите ще бъдат използвани за „възраждането” на тази анимация. Няма да се опитваме да пророкуваме колко време ще издържи в пространството – очевидно си има хора за всичко и особено малчуганите сигурно ще се изкефят да гледат отново рисувани Star Wars-приключения (макар че „дървената” анимация, чрез която са реализирани, е под всякаква критика). Ето какво споделят продуцентите във връзка с новия старт на сериала:

The Clone Wars” приключиха след пет излъчени сезона – точно след като Ашока напусна ордена на джедаите. Няколкото епизода, направени след края на пети сезон, бяха излъчени под заглавието „The Lost Missions”, но историята не беше свършила. Феновете винаги са искали от Disney и Lucasfilm да „приключат това, което е вече е започнато” – и сега това се случва.

плакат

Star Wars: Clone Wars” ще предложи 12 абсолютно нови епизоди на директните потребители на стрийминга, осигуряван от Disney. За момента няма яснота кога ще стартират излъчванията, но като се има предвид, че се очаква новата анимационна поредица „Star Wars Resistance”, чието действие се развива непосредствено преди събитията от „Силата се пробужда”, и този сериал ще трябва да започне да се излъчва през есента, много е вероятно „Star Wars: Clone Wars” да се появи догодина. Независимо от скептицизма ни по темата, ще ви държим в течение за новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. По-добре не давайте на Светли да коментира франчайзи със star в заглавието. Личи си, че мрази и Star wars I Star trek.

  2. Май мрази и феновете на Star Wars…Особено онези предатели, харесващи и старите, и новите епизоди!