Откакто Ел Фанинг навърши пълнолетие, авторът на тази новина не се свени да заявява публично симпатиите си към чаровната блондинка. Освен талантлива актриса тя се проявява и като смел и мъдър човек с изборите си на роли в рискови и независими, жанрови филми. Точно такъв е „I Think We’re Alone Now”, в който Фанинг влиза в ролята на нахална девойка предлагаща приятелството си на протагониста изигран от Питър Динклидж.

Нашумелият бъбривец от „Игра на тронове” с удоволствие влиза в амплоато на рядко говорещ и ни води през постапокалиптичния свят на опустялото му по неясни причини градче. Дел (Динклидж) обаче грее от щастие, защото уединението му най-накрая придобива всеобхватно отражение и той официално е единственият мъж на Земята. Тук някъде спокойствието му бива нарушено от появата на енергичната Грейс (Фанинг), която е твърдо решена да стане част в живота на Дел. Темата на филма е дали човек може да бъде щастлив без социални интеракции, а интимността струяща от тийзъра потвърждава думите на Динклидж, че „това е най-необикновеният сценарий за постапокалиптичен филм”, който е чел.

Преди да продължим нататък, потопете се в света на „I Think We’re Alone Now”.

Филмът печели специалната награда на журито за постижение в киноизкуството на тазгодишния фестивал Сънданс и веднага разбираме защо, след като сме хипнотизирани от изненадващо любопитната музика и прецизния ритъм на follow shot-а в тийзъра. Режисьор и оператор на филма е Рийд Морано, която се стреми да избяга от конвенциите в жанра и изгражда вселената на филма през гледната точка на главния персонаж, а липсата на яснота около мистериозното изчезване на всички останали поставя акцента върху психологията на Дел и мъчното му общуване с екстровертното момиче. Концепцията да следи Динклидж отблизо изисква пословични усилия от страна на екипа, като се има предвид, че минималното фокусно разстояние на използваните анаморфни обективи е 1,143 метра.

Рийд Морано е носителка на „Еми“ за режисурата на сериала „The Handmaid’s Tale”, а също и първата жена печелила наградата от 22 години насам. Преди да добави оркестрирането на актьорите към задълженията си с дебютния „Meadowland”, Морано е част от екипа заснел „The Place Beyond the Pines”, главен оператор на „The Inevitable Defeat of Mister & Pete”, „Frozen River”, „The Magic of Belle Isle” и др., както и на една дузина награждавани документални филми.

Приятните изненади продължават с присъствието на Пол Джамати и Шарлот Гейнсбур в каста. В допълнение на главната си роля, Динклидж е и сред продуцентите. Сред останалите са Фред Бергер, Браян Кавано-Джоунс, Фернандо Лурейро, Роберто Васкончельос и авторът на сценария – Майк Маковски.

Momentum Pictures разпространяват „I Think We’re Alone Now”, чиято премиера в САЩ е на 21-ви септември.

Ел Фанинг, Рийд Морано, Питър Динклидж, Майк Маковски
Ел Фанинг, Рийд Морано, Питър Динклидж, Майк Маковски

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *