Джос Уидън е може би един от малкото, които могат да се похвалят с творчески принос, както в лагера на Marvel, така и в този на конкурентите DC. След като стана част от масовата мания по комиксови адаптации с „Отмъстителите“,  а после и с продължението му „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“, както, разбира се, и със сериала „Agents of S.H.I.E.L.D.“, Уидън се прехвърли в противниковия лагер, където продължи работата на Зак Снайдер по „Лигата на справедливостта“ и пое проекта за „Batgirl“, който впоследствие напусна, тъй като, по негови думи, „не разполагал с добра история“.

Доста хора обаче са на мнение, че не комиксовите проекти са най-голямото постижение и емблема за творчеството на Джос Уидън, а работата му в телевизията, където той създава култовите и радващи се на гигантска, изключително вярна и отдадена фенбаза сериали „Бъфи убийцата на вампири“ и „Firefly“. За феновете вероятно ще бъде радостно да научат, че той ще се завърне на малкия екан с нов проект за НВО. Според Deadline Уидън ще влезе в ролята на режисьор, сценарист и изпълнителен продуцент на нов научно-фантастичен сериал, наречен „The Nevers“.

На този етап няма почти никакви подробности за останалия творчески екип и сюжета, като единствената информация, с която разполагаме, е, че действието на „The Nevers“ ще се  развива през Викторианската епоха и ще разказва за група жени, които откриват у себе си специални способности и получават мисия, която може да промени света.

В наддаването за правата над сериала НВО успява да победи множество конкурентни компании, сред които и все по-напредващите Netflix. Ето какво споделя доста ентусиазирания и приемащ проекта присърце Джос Уидън в едно от изявленията си:

Не мога да бъда по-развълнуван. „The Nevers“ е може би най-амбициозната история, която съм създавал и не мога да си представя по-добър дом за нея от НВО. Твърде дълго време мина, откакто съм създавал изцяло нов фантастичен свят и екипът на НВО ми предоставя не само възможност и опит, не само „престиж“, но и добро сътрудничество. Мога да продължавам да говоря, но съм благодарен да твърдя, че имам работа за вършене.

В творчеството си Джос Уидън има опит както със силните женски роли още от „Бъфи убийцата на вампири“ и „Dollhouse“, така и със специалните способности, предвид комиксовите му адаптации, и се надяваме да реализира проекта си по възможно най-добрия начин, предоставяйки на публиката нов сериал, който да очаква с нетърпение.

Фенове сме и ще следим развитието на „The Nevers“ с интерес.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *