За най-новия си филм „Verite” („The Truth”), японският режисьор Хирокадзу Корееда, чийто „Shoplifters” наскоро спечели „Златната палма” в Кан, е ангажирал две от най-големите звезди на френското кино Жулиет Бинош и Катрин Деньов, които ще си партнират с Итън Хоук и Людивин Сание („Басейнът”).

Verite” ще бъде заснет изцяло във Франция през октомври и ноември тази година. За продукцията му отговарят френската 3B Productions и компанията на Корееда Bunbuku. Базираните в Париж Wild Bunch пък ще осигурят световната дистрибуция, а на азиатска територия (като изключим Китай) с разпространението ще се нагърбят  от Gaga. Премиерата на филм се очаква през 2019 г.

Жулиет Бинош и Итън Хоук са в ролите на съпрузи, които се връщат обратно във Франция, след като майката (Катрин Деньов) на героинята на Бинош и известна актриса публикува своята автобиография. По време на тяхната среща са разкрити неочаквани истини. Сценарият за филма е базиран на театрална пиеса писана преди 15 години от Корееда.

Слухове за участието на Бинош, Деньов и Хоук в проекта циркулират в медиите от месеци, като се подозира, че източника на информацията са Wild Bunch. От прожекция на своя „Shoplifters” в Япония, Хирокадзу Корееда сподели тревогите си:

Озадачаващ е мащаба на вече изтеклата информация – имена от актьорския състав, както и точно колко ще им бъде платено за работата.

Въпреки притеснителната ситуация, Корееда показа увереност и публикува изявление в пресата:

Да режисираш докато се бориш със спецификата на езика и културата е подсилващо предизвикателство. Дали ще режисирам по същия начин, по който съм свикнал в Япония или не, е нещо за което ще мисля на площадката на филма.

Хироказу Корееда вече няколко години е спряган за един от най-добрите режисьори на драма в света. Предишните му филми „Nobody Knows”, „Air Doll” и „Our Little Sister” също имат премиери в Кан, а неговият „Like Father, Like Son” бе закупен с идеята за римейк от Стивън Спилбърг.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *