Преди да видим Клоуи Грейс Морец в очаквания „Suspiria“ малко по-късно тази година, младата актриса ще се озове в центъра на събитията в тазгодишния носител на голямата награда на журито от филмовия фестивал Сънданс „The Miseducation of Cameron Post“. Филмът е адаптация на едноименния роман на Емили Данфорт, който излиза през 2012-та година и разказва за преживяванията на Камерън, след като бива изпратена в „поправителен“ център. Дистрибуторите на продукцията FilmRise вече пуснаха първия трейлър на продукцията и може да го гледате тук:

https://www.youtube.com/watch?v=VEdngvMGjg0

Действието се развива пред 1993 година, но засегнатите теми се оказват актуални и днес. След като e хваната в привидно неловко положение с кралицата на бала на задната седалка на кола, Камерън е изпратена в център за поправителна терапия на хомосексуализъм, управляван от стриктната д-р Лидия Марш и брат ѝ – надлежен пример как подложените на програмата реално биват „излекувани“. Изправени пред крайната дисциплина, съмнителните методи и неприятния християнски рок, учениците успяват да създадат своя общност, в която Камерън вижда своеобразно семейство и постепенно се научава да изгражда доверие в собствената си преценка и идентичност.

The Miseducation of Cameron Post“ очевидно няма за цел да бъде наръчник за самоосъзнаване или отглеждане на queer младеж. Ще бъде по-скоро отражение на една история, пълна с несигурност, мигове на радост и стремеж към привидно универсална справедливост. Светът не е бил добър с героите, но те успяват да споделят малкото, което имат, и да си подарят единственото, което се оказва със значение в определени моменти – усещането за комфорт в присъствието на другия.

Режисьор на „The Miseducation of Cameron Post“ e Дезире Акхаван. Тийнейджърската драма се появява четири години след големия ѝ успех с „Appropriate Behaviour“, където освен като сценарист и режисьор тя влезе и в главната роля, което ѝ носи няколко номинации за награди и доста ласкави отзиви от страна на критиката. Тематиката на продукцията не е нещо ново за Акхаван, предвид че още от началото на кариерата си участва в проекти, засягащи темата за човешките взаимоотношения, които по един или друг начин биват заклеймявани от обществото.

Във филма освен всеобщата любимка Клоуи Грейс Морец ще видим още Марин Айрланд, Куин Шефарт, Рофест Гудлък, Дженифър Или, Оуен Кембъл и звездата от „Американски мед“ Саша Лейн.

Премиерата на „The Miseducation of Cameron Post“ е обявена на 3-ти август в САЩ, а в подбрани киносалони в Европа филмът може да бъде гледан от 18-ти юли.

the-miseducation-of-cameron-post-img02-20180712 the-miseducation-of-cameron-post-img03-20180712 the-miseducation-of-cameron-post-img04-20180712 плакат

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Звучи като нелепа версия тийн версия на „Полет над кукувиче гнездо“.