Принципно филм, който се определя като фентъзи-хорър-мелодрама с лесбийки и върколаци, мигновено печели вниманието ни, но не очакваме той да излиза извън кръга на „B-movie” жанровите експлоатации. Точно това обаче се случва с бразилския „Good Manners“ („As Boas Maneiras“), който бе показан на над 80 фестивала и се превърна в абсолютен хит, спечелвайки 21 награди и 13 номинации (както и признанието на критиците и публиката), с което още повече провокира любопитството ни и влезе в списъка със заглавията, които задължително трябва да видим.

Good Manners“ е дело на бразилските режисьори, сценаристи и чести партньори Марко Дутра („The Silence of the Sky“, „When I Was Alive“, „Hard Labor“, „The Shadows“) и Жулиана Рохас („Necropolis Symphony“, „Hard Labor“, „The Shadows“) и разказва за самотната медицинска сестра Клара, която е наета за бавачка от очакващата бебе, мистериозна и също толкова самотна богаташка Ана. Между двете възниква изненадващо приятелство, но мрачни тайни от миналото и на двете жени заплашват да погълнат всичко, което е скъпо за тях…

Възползваме се от наскоро обявената премиерна дата на „Good Manners“ в Щатите (разбира се, става дума за доста ограничено разпространение), за да ви представим трейлър на филма. Вижте.

Стилистично изглежда прекрасно, а съдейки по отзивите, и всичко останало в „Good Manners“ е на ниво. Обичаме подобни филми, особено когато са подплатени с качества (драматургични и естетически), а не се цели евтина експлоатация или сензационност. Както казахме и в началото, определено „Good Manners“ влиза в списъка със задължителните филми за годината. Съмняваме се, че ще дойде на някой от нашите фестивали, но нищо не пречи да се надяваме. В краен случай ще го гледаме в домашни условия.

В добавка вижте и няколко постера.

плакат good-manners-poster-2-20180709 good-manners-poster-3-20180709 постер

Режисьори и сценаристи на „Good Manners“ са Марко Дутра („The Silence of the Sky“, „When I Was Alive“, „Hard Labor“, „The Shadows“) и Жулиана Рохас („Necropolis Symphony“, „Hard Labor“, „The Shadows“), а в ролите са Изабел Зуаа, Марджори Естиано, Мигел Лобо, Сида Морейра, Андреа Марки, Фелипе Кенджи, Нина Медейрос и др.

Щатската премиера е на 27 юли в ограничен брой градове и киносалони.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Поредната промиваща мозъци либерално-евроатлантическа (нищо че идва от Бразилия) политкоректна шитня създадена за масовия потребител, който трябва да уважава гейове, лесбийки травестити и зомбита и т.н.. И да обича да прави секс с тях.
    Следващия филм ще бъде с привкус на клети Сирийски бежанци от Конго.
    Утре ще ви кажат, че е правилно да правите секс с мъртвите си баби….