RZA (Робърт Дигс) винаги е бил свързан с киното по един или друг начин. Двамата с покойният Ol’ Dirty Bastard дават името на хип-хоп формацията си Wu Tang Clan от филма „Shaolin and Wu Tang“, a цели техни албуми, песни и текстове преливат от препратки към кунг фу филми. RZA прави дебютът си в киното с изключителния саундтрак и кратка поява в „Дух куче: Пътят на самурая“ на Джим Джармуш. Следва редица кратки роли, от които ще споменем харесваните от нас заглавия като „Кафе и цигари“, „Американски гангстер“, „Смешни хора“, „Път с предимство“ и „Repo Men”.

Режисьорските амбиции на RZA тръгват още през 90-те с разпаднат проект за един от творческите му псевдоними, Bobby Digital. През 2003 г. по време на продукцията на „Убий Бил“, за който RZA продуцира саундтрака албум, рапърът прекарва плътно 30 дни в Пекин до Тарантино и води бележки върху похватите на режисьора. Мечтата му се сбъдва през 2012 г. с дълго подготвяния „The Man With the Iron Fists”, който можем да определим за гледаем единствено заради чудесния саундтрак и бойната хореография. След като през 2017 г. режисира епизод на сериала „Iron Fist” на Netflix, RZA сменя жанровата посока и създава музикалната драма „Love Beats Rhymes“, върху която нямаме наблюдения.

Покрай Comic-Con получихме трейлър и синопсис за третия пълнометражен режисьорски проект на RZA, който е озаглавен „Cut Throat City”. Филмът разказва за приятели от детството, които са принудени да извършат необикновен обир точно след опустошителните последствия на ураганът Катрина от август 2005 г., който отнема живота на повече от 1000 души и нанася щети за над 100 милиарда долара. В него можем да видим Уесли Снайпс, Терънс Хауърд, Дензъл Уитакър, Ти Ай и др.

Ето и самото видео:

Официалният синопсис на филма гласи:

Cut Throat City” е история за четирима приятели от детството от квартала Lower Ninth Ward в Ню Орлиънс, които се завръщат в родното си място след урагана Катрина. Домовете им са унищожени, не се намира работа, a FEMA (Федералната агенция за справяне с бедствията) не помага на изстрадалите. Приятелите се обръщат към местен гангстер, който ги наема за дързък обир в сърцето на града. Нещата се объркват, а по петите на крадците тръгват две идеалистични ченгета и самия квартален главатар, който смята, че приятелите са присвоили плячката. Единственият им вариант да излязат на чисто е като започнат да крадат от местните казина, които в продължение на години са ограбвали техния град.

Колкото и да харесваме енигматичната персона на RZA, не виждаме особени режисьорски заложби в него и предпочитаме да слушаме саундтраците му, както и да го виждаме в кратки появи пред камера. Единственото нещо, което по някакъв начин спечели вниманието ни от трейлъра на „Cut Throat City” е Уесли Снайпс. Докато ясно разбираме страстта и желанието на RZA да режисира филми като „The Man With the Iron Fists”, поемането на проект като „Cut Throat City” малко ни озадачава.

Във видео пред IGN, RZA обяснява защо е искал да режисира филм с обир.

Постер на филма.

плакат

Режисьор на „Cut Throat City” е RZA, а сценарист е Пол Кушери. В ролите ще видим Дензъл Уитакър, Деметриъс Шип мл., Шамейк Мур, Кат Греъм, Уесли Снайпс, Терънс Хауърд, Ти Ай, Исая Уошингтън, Джоел Дейвид Мур и др.

Премиерната дата все още не е назначена, но се очаква да бъде в началото на 2019 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. PиЗА е файн за музика, нo съм сигурен доколко е файн за режисура.