Във време на непрестанни конфликти, сериозна глобализация и тотална промяна в мисленето и възприемането на света като арена, на която всички играчи заслужават равни права и еднакъв старт, не е учудващо, че попадаме на новата творба на Уош УестморландColette“. Режисьорът, когото помним с работата му по „Still Alice” – филмът, спечелил „Оскар”, „Златен глобус“ и БАФТА за прекрасната Джулиан Мур, сега предлага на публиката отместване във времето, като разказва една история в епоха, не много отдалечена от днешния ден, но пък толкова различна.

Уестморланд е решил да повери главната роля на Кийра Найтли, което не винаги е добро решение, но пък кой знае – може този път да се е справила със задачата си, поне трейлърът подсказва старание и особено внимание към епохата. Историята е за търсене на свобода, за отстояване на правото на жената да бъде нещо повече от сянка на мъжете до нея – все теми, които не губят актуалност, независимо от контекста.

Не сме привърженици на идеята трейлърът да разказва всичко – обзалагаме се, че можем да си представим в детайли какво ще ни предложи сюжетът на филма. Но всяка творба в нейната цялост въздейства по различен начин и с удоволствие бихме се потопили в атмосферата на миналото. Ето какво гласи официалният синопсис:

След сватбата ѝ с успешен парижки писател, познат като „Уили” (Доминик Уест), Сидони Габриел Колет (Кийра Найтли) напуска дома си във френската провинция и попада в интелектуалния и артистичен, бляскав Париж. Скоро съпругът ѝ убеждава Колет да пише за него. Тя започва полу-автобиографичен роман – за умното и дръзко селско момиче на име Клодин, който след публикуването му под „авторството” на Уили, се превръща в абсолютен бестселър и културна сензация. Всички говорят за Колет и Уили, а единственото, за което съпругът може да мисли, е как да създадат продължения на толкова успешния роман, посветен на Клодин. Колет започва борба за своите авторски права и постепенно отхвърля различни предразсъдъци за разпределението на ролите на половете в схемата на общоприетото в обществото. Колет се оказва част от революционизирането на литературата, модата и личното себеизразяване – и в сексуален аспект…

плакат

Сценаристи на „Colette” са Уош Уестморланд, Ричард Глaцър (с когото Уестморланд режисира „Still Alice”) и Ребека Ленкиевич. В ролите, освен Кийра Найтли и Доминик Уест, са още Денис Гоф, Фиона Шоу, Робърт Пю и Елеанор Томлинсън.

След премиерата му в програмата на Сънданс през януари, Bleeker Street са предвидили разпространението на филма да започне от 21 септември 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Кийра Найтли има доста добри роли – Любов на ръба 2009; Игра на кодове 2014; ГОРДОСТ И ПРЕДРАСЪДАЦИ 2005; ИЗКУПЛЕНИЕ 2007; ХЕРЦОГИНЯТЯ 2008; Никога не ме оставяй 2010; Елизабет Суон и начина по който я развива в хода на ТРИЛОГИЯТА;
    Сигурен съм, че Кийра има значително повече добри роли, отколкото ти ревюта…