Толкова сериали се насъбраха покрай всички онлайн платформи и телевизии, че не можем да им хванем края и понякога забравяме, че нещо голямо се задава. Затова първият трейлър на „The First” под шапката на Hulu малко ни изненада. Важното е обаче, че ни изненада приятно! Писали сме два пъти по темата – веднъж за обявяването на проекта (чийто създател е Бо Уилимон, който общо взето стартира империята на Netflix с game changer-a „House Of Cards”) и веднъж относно присъединяването на Шон Пен към научнофантастичния сериал. Ето за какво иде реч:

Ситуиран в близкото бъдеще (2030 г.) филмът изследва предизвикателствата на човечеството по време на първите му стъпки към Марс и обещава интимен поглед към устремените герои, които се опитват да достигнат непознатото, докато се справят с физически и психологически проблеми по пътя към постигане на непознатото.

Доволни сме! Освен, че в кратката реклама цитират любимия ни Карл Сейгън, кадрите са повече от впечатляващи като за продукция за малкия екран. Визуално нещата стоят отлично – и откъм подготовка и излитане на ракетата, и на самата Земя, където често в подобен тип филми сюжетните линии остават на второ място. Разбира се, първите ни асоциации бяха с биографичния „The First Man“ на Деймиън Шазел и Райън Гослинг, който също очакваме към края на годината, но в никакъв случай не съжаляваме, че ни очакват две продукции, занимаващи се с излитането в космоса. Даже напротив, като огромни фенове на класиката „The Right Stuff” добавяме всичко, което дори малко се доближава в графата „Задължителни“. Още повече, когато кадрите изглеждат толкова добре.

Отлични са и имената на хората, които ще помогнат визията на Уилимон да се осъществи – най-много епизоди ще режисира полякинята Агнешка Холанд, която е снимала едни от най-добрите епизоди в „Къща от карти“, както и туркинята Дениз Ергювен („Мустанг“). Радва ни и присъствието на ветерана Даниъл Сакхайм. Зарадвахме се и от избора на оператор – тази отговорност е поверена на Адам Стоун, работил с любимия ни Джеф Никълс по „Midnight Special“ и „Take Shelter“,,На този етап спираме да пишем и ви оставяме с няколко кадъра от самия трейлър. От Hulu, които получиха цяла камара награди, благодарение на невероятно успешния „Историята на прислужницата” определено привлякоха вниманието ни и отбелязваме премиерната дата с дебел маркер във филмовите си календари.

MV5BMjAyMTE2MzM1Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwOTYwMjg5NTM@._V1_SX1777_CR0,0,1777,577_AL_ MV5BMjEzODIxMjAxNF5BMl5BanBnXkFtZTgwODYwMjg5NTM@._V1_SY1000_SX1500_AL_ MV5BMjg1NzU2MDQxMF5BMl5BanBnXkFtZTgwMTcwMjg5NTM@._V1_SY1000_SX1500_AL_ MV5BMjgwNzk3MTk3OF5BMl5BanBnXkFtZTgwNzYwMjg5NTM@._V1_SY1000_SX1500_AL_ MV5BMjIwOTUyOTYwMl5BMl5BanBnXkFtZTgwMzcwMjg5NTM@._V1_SY1000_SX1500_AL_ MV5BMjQwNjUyNDU3M15BMl5BanBnXkFtZTgwMjcwMjg5NTM@._V1_SY1000_SX1500_AL_ MV5BMTAxMTAzOTQ3MjheQTJeQWpwZ15BbWU4MDY2MDI4OTUz._V1_SY1000_SX1500_AL_ MV5BMTg3NTQxMzcyM15BMl5BanBnXkFtZTgwNDYwMjg5NTM@._V1_SY1000_SX1500_AL_The First

Премиерата на „The First” е на 14 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Дядо ти Пен пак се е назобил като животно. Радвам се че ще видя и Наташа Макелхоун отново. Изглежда наистина супер. Ще се гледа.

  2. Пен е страшен дразнител в живия живот, но това май ще става за гледане.