Днес се навършват 49 години от може би най-великото постижение на човечеството до момента – стъпването на Луната (който смята, че това не се е случило, спокойно може да ходи да се застреля). На 20 юли 1979 г. воденият от Нийл Армстронг екипаж на „Аполо 11“ каца на лунната повърхност със спускателния апарат „Ийгъл“ и няколко часа по-късно – в 4 часа, 56 минути и 20 секунди наше време на 21 юли, Армстронг става първият човек, стъпил на Луната, произнасяйки историческата реплика „една малка крачка за човека – един голям скок за човечеството“.

За да ознаменуват паметното събитие, екипът зад очаквания с огромно нетърпениеПървият човек“ („First Man”) на Деймиън Шазел разпространи кратичък тийзър, показващ излизането на Нийл Армстронг (в ролята Райън Гослинг) от модула и подготовката му за „малката крачка“.

Преди да видите тийзъра, припомняме, че „Първият човек“ разказва завладяваща история за мисията на НАСА да изпратят човек на Луната, с фокус върху Нийл Армстронг и годините 1961-1969 г. Филмът е задълбочена гледна точка от първо лице, базирана на книгата „First Man: The Life of Neil A. Armstrong” от Джеймс Р. Хансен и изследва жертвите и цената, която Армстронг и нацията трябва да платят, за да постигнат една от най-опасните мисии в историята на човечеството.

Кратко, но ефектно – особено моментът с реалистичното пресъздаване на звука или по-скоро липсата му. Друго тук няма какво да коментираме. За повече (и в двете посоки, може да видите в новината ни за първия пълен трейлър). Ако пък ви се искат повече неща от самото кацане и Луната, ще трябва да почакате самия филм. Лично ние нямаме търпение – при тази история, с този творчески състав и с толкова прилични реклами.

В допълнение вижте и новия плакат, който, предполагаме, показва действителния скафандър на Армстронг, с който е стъпил на Луната. Имали сме възможност да видим и да докоснем скафандъра на Георги Иванов, с който е бил в космоса и все още помним емоционалното изживяване (да, вълнуваме се от подобни неща) и само можем да си представим как ще ни се отрази, ако един ден имаме възможност да видим и тези на Нийл Армстронг и Бъз Олдрин. А защо не и на Майкъл Колинс, който е третият човек от мисията на „Аполо 11“, който обаче не стъпва на лунната повърхност и за чието име почти никога не можем да се сетим (which is kinda the point).

плакат

Режисьор на „Първият човек“ („First Man”) е Деймиън Шазел („Камшичен удар“, „La La Land“), а сценарият е дело на Джош Сингър („Спотлайт”), по биографичната книга „First Man: The Life of Neil A. Armstrong” на Джеймс Р. Хансен. В ролите са Райън Гослинг, Клеър Фой, Пабло Шрайбър, Кайл Чандлър, Джон Бърнтал, Кирън Хайндс, Итън Ембри, Джейсън Кларк, Брайън д‘Арси Джеймс, Кори Стол, Кристофър Абат, Патрик Фюгит, Шей Уигам, Лукас Хаас и др.

Премиерата е 12 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *