Няколко дни след 76-ия му рожден ден, в мрежата се появиха новини за нов ангажимент на Харисън Форд. Според Variety той ще поеме главната роля в подготвяния нов филм „Call of the Wild”. Ако 20th Century Fox успеят да се договорят с актьора, превърнал се в легенда за няколко поколения киномани, той ще трябва да поеме пътя на прочутия златотърсач Джон Торнтън в най-малката, дива и отдалечена канадска провинция Юкон. Проектът е адаптация на една от най-известните творби на Джек Лондон – „Дивото зове”, разказваща за „златната треска” в Клондайк и публикувана в далечната 1903 година.

Бъдещият филм ще бъде режисиран от номинирания за „Оскар” Крис Сандърс („Круд”, „Как да си дресираш дракон”), а по сценария работи още един творец, номиниран за „Оскар” – Майкъл Грийн („Логан: Върколакът”, „Американски богове”). Плановете са снимките да започнат през септември. В годините са се правили десетки интерпретации за кино и телевизия на тази класическа книга, като си струва да отбележим амбициозните версии с Кларк Гейбъл от 1935 и Чарлтън Хестън от 1972 година (като в първия случай актьорът е на „крехката” възраст 34, а във втория – на 49).

Подозираме, че екипът на новата версия на „Дивото зове” ще се изправи пред сериозни предизвикателства в реализирането на тази идея – не забавяме, че живеем в години, в които е възможно всичко да се заснеме или генерира по някакъв друг начин, но разликата във възприятието на приключения от страна на различните поколения вече е феноменална – сериозно се съмняваме, че кучета, шейни и жадни за златни късчета бледолики ще представляват интерес за публиката, освен ако не открият куче, което да направи наистина забележителен портрет на легендарния Бък, главния герой в историята.

Продуценти на новия „Call of the Wild” са Ървин Стоф („Матрицата”, „13 Hours”) и Райън Стафърд („Войната за планетата на маймуните”). Очевидно Харисън Форд не желае да стои без работа, докато не се изясни (финално) какво става с петата част на „Индиана Джоунс” и няма нищо против да поеме ангажимент към една класика, възхищавала с майсторството на разказ и описания няколко поколения почитатели на Джек Лондон. Очакваме да проследим развитието на този прелюбопитен проект!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *