мориарти

Всеизвестно е съперничеството между Шерлок Холмс и професор Мориарти и като допълнение на познатите истории, превърнали се в легенда благодарение на разказваческия талант на сър Артър Конан Дойл, се появява книгата на Ким НюманProfessor Moriarty: The Hound of the D’Urbervilles”. Съдържанието й среща читателите с полковник Себастиан Моран, доверен приятел и партньор на Мориарти, който представя мемоарите си, описващи изумително интелигентния престъпен гений, както и самия полковник – подкупен, развратен и почитател на насилието. Двамата управляват „подземния” свят на Лондон, притежават полицията и контролират престъпните елементи в града. Преставете си Моран като доктор Уотсън на Мориарти – и няма да сгрешите!

Playground Entertainment („King Lear”, „The Dresser”) са решили, че мрачните огледални образи на Холмс и Уотсън, създадени от Нюман, могат да представляват интерес за публиката, и са се сдобили с правата за адаптация на „Professor Moriarty: The Hound of the D’Urbervilles”, публикуван през 2011 година, като амбицията им е да направят телевизионна поредица. Обещаните приключения ще бъдат като отражение на познатите случаи, по които работи прочутия детективски дует.

ким нюман
Ким Нюман

Ким Нюман е автор на доста истории, между които „Anno Dracula”, „Time and Relative”, както и „Ghastly Beyond Belief: The Science Fiction and Fantasy Book of Quotations” в съавторство с Нийл Геймън. Писателят участва и в сценарния екип на документалната телевизионна поредица на BBC Four „Mark Kermode’s Secrets of Cinema”, която представя най-интересните събития от филмовата история на Великобритания през погледа на най-авторитетния филмов критик на „The Observer”. Тъй като поредицата за Мориарти и неговия полковник е в много ранен стадий на развитие, за момента няма информация относно ангажименти на сценаристи, режисьор или пък актьорски екип.

Professor Moriarty: The Hound of the D’Urbervilles” звучи любопитно и вероятно ще проследим развитието на проекта и ще ви информираме за новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *