Трябва ли на някого още един голям, шумен и безскрупулен злодей в комиксова вселена? Отговорът на индустрията, който следва (почти) винаги е „Колкото повече, толкова по-добре!” В случая става дума за телевизионна поредица, в която ще се включи популярния „лош” от DC Лобо. За голям проект за кино, посветен на извънземния наемник, се говори още от 2009, когато за режисьор е бил цанен Гай Ричи. После нещата се „разсъхват”, през 2012 Скалата се замисля сериозно дали да не влезе в ролята, но пренасочва вниманието си към Черния Адам от „Shazam!”, а от февруари 2018 DC Films много искат да „прилъжат” Майкъл Бей да режисира филм за Лобо (ама с бюджет под 200 милиона долара), вдъхновени от успехите на Дедпул. И докато чакаме какво ще се случи в „голямото кино”, злодеят-здравеняк ще се появи във втори сезон на поредицата „Krypton”.

Това голямо момче със синя кожа и напомпани мускули е създадено през 1984 година от Роджър Слифър и Кийт Гифън. След като не успяват да го популяризират достатъчно добре, новата му слава изгрява през 90-те години като последния от родната му планета Czarnia (той бил избил цялата раса), лансиран като пародия на „мрачната” тенденция в Marvel с акцентите върху Вълколака, Кейбъл и Пънишър. Но феновете решават, че много си падат по този антигерой! И ето, че идва времето му да „оживее” във втори сезон на историята, посветена на дядото на Супермен – Сиг-Ел, който се бори да възвърне честта на семейството си и да върне реда в своя любим свят, който върви към разрушение (добре знаем какво се случва при раждането на Кал-Ел…).

дядото на супермен – сиг-ел
Дядото на Супермен – Сиг-Ел

Отчитаме като пропуск фактът, че не сме споменавали (все още) за поредицата, чиито първи сезон, дело на Дейвид Гойър, се е появил в мрежата на Syfy през март и няколко месеца по-късно е било решено, че през 2019 година феновете може да очакват втори сезон. За да „разнообразят” палитрата от герои, сред спретнатите криптонци ще се появи и Лобо, който е знайно, че през годините е влизал в схватки с най-силните на деня от вселената на DC – Супермен, Хал Джордан, Martian Manhunter, Детстроук, а също и се е бил съвсем глупашки с учителя си в четвърти клас или със самия Дядо Коледа – какво ли не се случва между страниците на комиксовите издания! На Comic Con беше обявено включването на Лобо в сериала, но без да се конкретизира дали вече е избран актьор, който ще яхне междугалактическия мотор и ще развее непокорна кичара в познатия death-metal-ски стил…

Малко е странно за Syfy и DC Entertianment да пласират толкова апетитен герой с потенциал първо на телевизионния екран, преди WB да са му спретнали „голям филм”, с който да привлекат вниманието на фенската маса, но явно е нужно и нова струя адреналин да се влее в „Krypton”, за да не изостават в надпреварата за рейтинги. Главната роля на Сиг-Ел е поверена на Камерън Къфи (младок, който тепърва набира популярност в телевизионните среди), компания му правят Джорджина Кембъл, Елиът Коуън, Ан Огбомо, Расмус Хардикер, Уолис Дей, Арън Пиер, Иън МакЕлини и Шон Сипос. Изпълнителен продуцент на поредицата, създадена по образи от комиксовия свят на DC, е Дейвид Гойър („Мъж от стомана”, „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта”, трилогията „Черният рицар”), а изпълнителен продуцент и шоурънър на сериала ще бъде Камерън Уелш („Ash vs Evil Dead”). Премиерата на втори сезон на „Krypton” се очаква през 2019, а тук ще оставим трейлъра на премиерния сезон, за да се ориентирате какво се е случвало в първите десет епизода.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Принципно Криптон е доста готин сериал с впечатляващи production values,но на Лобо мястото му въобще не е там и за да го вмъкнат по логичен начи трябва тотално да го променят като образ и тотално да го окепазят…

  2. Дано не се издънят с кастинга… тоест, дано стоят далеч от нелепи и дърти бездарници като Дани Трехо.

  3. Lobo е един от НАЙ-убийствените герои на DC притежаващ специфична харизма която прави ловецът на глави много податлив към режисьорско оакване !
    Освен,че актьорът трябва да е с много стабилна физика той трябва да притежава и специфичния за Lobo чар.
    Според мен трябва да се рови сред някой от култовите кечаджии от кеч-индустрията.
    Скалата и Батиста далеч не са единствените.