Не бяхме чували новини за любимия ни Джим Джармуш (доста) отдавна. И докато залагахме кое би могло да се случи първо – продължението на „Дух куче: Пътят на самурая” или новият им общ проект с Тилда Суинтън, мрежата ни изненада с инфо, че… той вече снима! Новият филм на Джармуш щял да бъде зомби-комедия – и подобно на вампирската любовна история, която обжавамеСамо любовниците остават живи“, има впечатляващ актьорски екип. Говори се, че заглавието е „The Dead Don’t Die”, а този детайл се съдържа в интервю на прекрасния Бил Мъри за Philly.com. Запитан за „бъдещите му творчески планове”, актьорът отговаря:

Имам много добро предложение за работа. Внимавайте в картинката: ще бъде зомби-филм. Джим Джармуш е написал зомби-сценарий, който е супер-забавен, а актьорският екип е великолепен – Роузи Перез, Даниел Крейг… Филмът ще се казва „The Dead Don’t Die” и снимаме през лятото. Обаче аз няма да съм в ролята на зомби.

jim-jarmusch-zombie-bill-murray-adam-driver
Бил Мъри в „Zombieland“ (2009)

А как става ясно, че снимките вече са започнали? От новинарски сайтове, които показват папарашки кадри на разни знаменитости в работни моменти – процесът е регистриран от Daily Mail, където се коментира Селена Гомес, как окървавеният красавец до нея Остин Бътлър бил дългогодишно гадже на Ванеса Хъджинс, и само така – между другото се споменават Бил Мъри и режисьора Джармуш. После няма защо да се чудим, че тийнейджърите растат с промити мозъци…

По важното в случая е, че освен споменатите „свежи селебритита”, които може и да доведат публика в киносалоните (още повече – на зомби филм!), във филма участва и Адам Драйвър, който възхити критици и зрители в цял свят с изпълнението си в „Патерсън“ на Джармуш, стартирал в Кан 2016. И като капак на всичко, след като информацията вече е изтекла, Focus Features са потвърдили страхотните новини с допълнението, че Тилда Суинтън и Стив Бушеми също са в актьорския екип! Та, в този случай сме длъжни да запитаме – кому е нужна малката мис Гомес?! (въпросът да се чете с иронична интонация!)

Джим Джармуш и Адам Драйвър
Джим Джармуш и Адам Драйвър

Ето и официалното инфо, свързано с филма:

Новата зомби-комедия на Джим ДжармушThe Dead Don’t Die” се снима в момента от Focus Features. Това е третият филм, по който компанията работи заедно с режисьора – след „Прекършени цветя” (2005) и „The Limits of Control” (2009). Продуценти са Джошуа Астрахан и Картър Логан. В актьорския екип са много творци, с които Джармуш вече е работил, като номинирания за „Оскар” Бил Мъри („Прекършени цветя”), Адам Драйвър („Патерсън”), номинираната за „Оскар” Клои Севини („Прекършени цветя”), носителката на „Оскар” Тилда Суинтън („Само любовниците остават живи”, „Прекършени цветя”), Стив Бушеми („Mystery Train”), както и Селена Гомес в първия й филм, режисиран от Джим Джармуш. С разпространението на „The Dead Don’t Die” са ангажирани Focus Features и Universal Pictures International.

Ако Даниел Крейг и Роузи Перез не са споменати в официалното изявление на продуцентите, може би разговорите с тях още не са приключили или разпределението на ролите се е променило, а информацията, достигнала до мистър Мъри, все още не е „ъпдейтната”. Никой на този етап не може да е сигурен какво му се върти в главата на Джармуш, освен най-близките му сътрудници в екипа (дори и за тях не е съвсем сигурно), но ние вярваме безпрекословно в един сигурен факт – независимо от резултата, фестивалната публика вече жадува за следващ Джармуш филм. И след като видяхме как предизвика един от най-старите жанрове в киното – вампирския, при това с уникален финес и невероятно чувство за красота, ние сме в пълна готовност да видим и неговата зомби-авантюра. Дори малката част от Операционния екип, която смята темата за всички „неумрели” за свръх-надценена и (направо) излишна, е склонна да прояви толерантност, след като става дума за Джим Джармуш, Тилда, Мъри и Драйвър в едно!

Хайде, да идва вече 2019 – представете си, че „The Dead Don’t Die” стане готов за Кан! Тогава няма да се учудим, ако на Кроазет опънат бял килим, че по-добре да се виждат кървавите следи от зомби-гостите на премиерата…

footprint-clipart-bloody-5-1 (1)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments