Проектът на режисьора Тод Филипс, в който Хоакин Финикс ще ни покаже по-реалистична трактовка на личността на Жокера, става изключително интересен. Вчера ви съобщихме евентуалното присъединяване на Зази Бийтс, а днес вече прибавяме към списъка Франсис Конрой, която преговаря за ролята на майката на Жокера Пени, както и любимия ни Робърт Де Ниро.

Мартин Скорсезе за момент фигурираше като изпълнителен продуцент, което придаде на проекта известна тежест и правдоподобност, и въпреки че в последствие Скорсезе се оттегли, след като Warner Bros. одобриха сценария, нищо чудно гениалният усмихнат американец от италиански произход да е „врътнал една-две телефонни шайби“ до своя дългогодишен приятел и колега Робърт Де Ниро с добри думи за инициативата.

Дори непотвърдена официално, информацията за партньорството на Де Ниро с Хоакин Финикс през последните часове се тиражира като 99% сигурна от няколко източника. The Hollywood Reporter са уверени, че преговори се водят, като според информаторите им „Де Ниро ще играе важна роля във формирането на персонажа, който впоследствие се превръща в Жокера“. От портала That Hash Tag show твърдят, че Робърт Де Ниро ще се превъплъти в бял 65-75-годишен мъж с името Мъри Франклин. Източниците на Variety пък го описват като „водещ на токшоу”, чието поведение е част от причините за „полудяването” на героя на Финикс и трансформирането му в стряскащия принц на подземния свят”.

джери люис и робърт де ниро
Джери Люис и Робърт Де Ниро в „Кралят на комедията”

Запознати определят близостта на сюжетните връзки между „Жокера“ и „Кралят на комедията” на Мартин Скорсезе за неслучайна. Във филма от 1982 година Де Ниро е в ролята на пропадащ комик, заел се с отвличането на известен токшоу водещ (Джери Люис). В продукцията на Тод Филипс ролите ще бъдат разменени. Разбираме също, че режисьорът е спечелил вниманието на Робърт Де Ниро с обещанията филмът да бъде стилизиран в духа на 80-тарските сурови криминални драми.

Всичко това ни звучи прекрасно и таим надежди за един брутално искрен и съдържателен филм, а за да разсеем всякакви съмнения, напомняме, че той няма нищо общо с „Жокера“ на Джаред Лето. Премиерата е на 4 октомври 2019 година, а ние ще продължим да ви поднасяме всички новини около проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *