Не ми било Джоди Фостър, най-ми било Даян Лейн! Според The Hollywood Reporter селекцията на актьорите за подготвяната по поръчка на FX Networks поредица „Y: The Last Man” вече е приключила и освен смяната в ролята на сенатор Дженифър Браун, за която споменахме, вече е ясно кой ще влезе в главната роля на Йорик, последния мъж на Земята.

Избраникът на продуцентите и режисьора на пилотния епизод Мелина Мацукас е Бари Кьоуън (когото добре познаваме от „Убийството на свещения елен”, „Дюнкерк” и филма на Константин Божанов „И после светлина”) – за роля, която преди десетилетие беше предвидена за Шая Лебоф. Кьоуън се нагърбва със сериозна задача и единствено може да му пожелаем дързост и твърдост, за да превърне в реалност дългогодишните въжделения на хиляди почитатели на пост-апокалиптичния научно-фантастичен комикс.

Към подробностите за актьорския екип има допълнения: както е потвърден ангажимента на Даян Лейн за ролята на майката на Йорик и висш деец на законодателната власт, като неговата сестра Хиро ще видим Имоджен Путс („Green Room”), Лашана Линч („Captain Marvel”) ще бъде Агент 355, Марин Айрлънд („Sneaky Pete”) ще влезе в ролята на Нора,  като любимата на Йорик – Бет, ще видим Джулиана Канфийлд („Succession”), а Амбър Тмблин („House M.D.“) ще бъде дъщерята на президента

Освен това FX уточниха, че вместо да използва познатото име на комикса, телевизионната поредица ще бъде озаглавена (само) „Y”. Към Майкъл Грийн като още един шоурънър се присъединява Айда Машака Кроал („Luke Cage”, „Turn”), а освен тях в „комплекта” изпълнителни продуценти се включват Мацукас, Нина Джейкъбсън и Брад Симпсън от „Color Force” и автора на комикса Брайън К. Вон, като всички заедно са вложили огромни усилия, за да се реализира тази мечтана (и от тях) поредица.

Всичко, което е известно до момента за работата по комикса и идеята за адаптацията му на екран, можете да откриете в новините ни до момента. И след като става дума за свръх-актуалност на темите – права на половете, изчезване на цялото мъжко население, класови и расови противоречия, оцеляване – то бъдете сигурни, че ще следим с интерес развоя на събитията и ще ви уведомим своевременно за ъпдейти…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *