assassination nation

Един от филмите, покрай които се вдигна голям шум на тазгодишното издание на фестивала в Сънданс, беше провокативната трилър-сатира „Assassination Nation“ на Сам Левинсън, правата за чието разпространение бяха купени от Neon за сумата от 10 милиона долара.

Assassination Nation“ разказва за гимназистката Лили и нейната група приятелки, които, подобно на всички останали жители в техния малък град Салем, водят типичен съвременен живот, изпълнен с купони, флиртове, сексуални изживявания, селфита, безбройни чатове и активности в социалните мрежи и крият своите тайни. Когато анонимен хакер започва да разкрива детайли за личния живот на хората в града, резултатът е надигането на абсолютен хаос и ужас, в центъра на който се озовават Лили и приятелите ѝ, които може и да не преживеят нощта…

Рано тази сутрин Neon разпространиха идеен, нецензуриран тийзър трейлър на филма, който представлява поредица от trigger warnings за нещата и темите, които очакват зрителите. Заедно с тийзъра прилагаме и една стара и далеч по-спокойна реклама. Вижте.

https://www.youtube.com/watch?v=3uBa566KceM

Част от екипа ни имаше възможност да гледа „Assassination Nation“ и всеобщото мнение е, че той е амбициозен, но доста хаотичен – засяга адски много теми от съвремието ни, повечето от които представени повърхностно и болезнено буквално. От друга страна в него има ужасно много кино (Сам Левинсън очевидно харесва Хармъни Корин и по специално „Spring Breakers“) и ако се оставите на изживяването, без да анализирате особено, в крайна сметка филмът остава приятно чувство.

Препоръчва се на хора с привкус към ужаса, проблемите на съвременната младеж и експерименталното кино. Традиционалистите, тези с десни убеждения и мразещите „соушъл джъстиса“ във всичките му форми, да стоят далеч. Със сигурност филмът ужасно ще поляризира мненията, но ние смятаме, че повечето хора, независиом от оценката им, ще са единодушни, че „Assassination Nation“ не е нещо, което виждаме на екран често.

плакат

Режисьор и сценарист на „Assassination Nation“ е Сам Левинсън („Another Happy Day“), а в ролите са Одеса Йънг, Суки Уотърхаус, Хари Неф, Абра, Аника Нони Роуз, Колман Доминго, Мод Апатоу, Бил Сарсгард, Джоул МакХейл, Бела Торн и др.

Премиерата е 21 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments