Блудници“ е продукция на ITV, която се разпространява от каналите Hulu (в САЩ) и Epic Drama, най-новия член на семейство на Viasat History и TV1000, у нас и в цяла Централна и Източна Европа. Снимките са предимно в имението Langleybury Mansion, близо до Уотфърд във Великобритания, зад ъгъла на студията Уорнър, където се виждат декори от филмите с приключенията на Хари Потър.

Това лято започва вторият сезон и към актьорския състав се присъединява и една истински звездна актриса – познатата ни от „Армагедон“ и „Властелинът на пръстените“ и дъщеря на рок легендата Стивън Тайлър Лив Тайлър.

Освен с нея в петте нови епизода на Cinema Confidential ще се срещнем със Саманта Мортън („Специален доклад“), която е Маргарет Уелс, Елоис Смит („The Frankenstein Chronicles“) – по-малката дъщеря Луси, и Джесика Браун Финдли, позната ни като Лейди Сибил от друг хитов сериал, „Имението Даунтън“, като Шарлот, както и Лесли Манвил (номинирана за „Оскар“ тази година за „Невидима нишка“ с Даниел Дей-Луис) в ролята на злодея Лидия Куигли.

В първи епизод на поредицата на Cinema Confidential ще се пренесем на място в имението, където се снима продукцията, и ще разберем повече за историята и езика на сериала от създателките му.

cc-02-20180609

Блудници“ („Harlots“) може би не е първото заглавие, което би хрумнало за силни женски персонажи, но всъщност е така. В разгара на всякакъв вид движения срещу сексуалното насилие и за равностойно заплащане на жените, „Блудници“ е създаден именно от две дами – Мойра Буфини и Алисън Нюман. Макар че действието се развива през 18-ти век, съвсем реално предлага модерни теми за размисъл, нищо че са облечени в корсети и високи перуки.

Със сериала попадаме в Лондон по времето на най-мръсния му и нехигиеничен период. Трудно място за една жена, особено ако сама трябва да се грижи за себе си. Маргарет Уелс, в ролята великолепната Саманта Мортън, държи публичен дом, където освен момичетата, които е прибрала, са и нейните собствени дъщери – Шарлот и Луси. Когато навършат нужните години, тя продава девствеността им на този, склонен да плати най-много и в първи сезон виждаме, че Шарлот е намерила и своя спонсор в живота – като официалната му „държанка” тя живее в дом, който той осигурява за нея.

Луси от своя страна тепърва трябва да намери такъв. Много е интересен парадоксът, който съществува в образа на Маргарет Уелс – тя хем е майка и страда за това, което те трябва да правят, от друга страна знае, че е единственият им избор във времето, в което живеят.

Голямата конкуренция на Маргарет е доста по-богатата Лидия Куигли, в чиято роля е Лесли Манвил. Тя е абсолютният злодей в сериала и докато има моменти, в които се чудиш дали харесваш Маргарет или не, то при Лидия нещата са ясни от самото начало – тя е олицетворение на злото.

Можете да гледате епизод 1 на „Блудници“ свободно по всяко време онлайн на https://www.epicdrama.bg/watch-now/, а първи епизод на Cinema Confidential вижте сега:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Сериалът е изключително добър.Препоръчвам горещо.Жалко, че втори сезон ще е само 5 епизода.Саманта Мортън е великолепна във този сериал.