Friday’s Child“ на режисьора А. Дж. Едуардс, работил доста време с Терънс Малик по филми като „Новият свят“, „To the Wonder“ и „Дървото на живота“, е историята на отраснало по домове за сираци момче, току-що напуснало осиновителната система на 18 години и принудено да се изхранва с дребни престъпления, докато в същото време открива невъзможна любов. В главната роля е Тай Шеридан, който със сигурност прави доста добро изпълнение, както се вижда и в първия тийзър трейлър, който можете да видите по-долу. Компания на екрана му правят Имоджен Путс, Джефри Райт, Брет Бътлър и Кейлъб Ландри Джоунс.

https://www.youtube.com/watch?v=r56OkUHO73U

Ако съдим само горния тийзър трейлър, „Friday’s Child“ не изглежда никак зле и знаейки, че режисьорът А. Дж. Едуардс е работил години наред с Терънс Малик като монтажист, веднага бихме сложили филма в списъка със задължителни заглавия. Но „Friday’s Child“ всъщност е вторият филм на Едуардс като режисьор и трябва да се отбележи, че дебютът му „The Better Angels“ с Даян Крюгер и Джейсън Кларк не беше приет особено добре от критиката. Ние не сме го гледали, така че няма да си правим изводи, но все пак имаме едно наум.

Friday’s Child“ засега има рецензии само от премиерата си на фестивала SXSW (South by Southwest), които са по-скоро смесени, но пък хвалят изпълнението на Тай Шеридан в главната роля. Ето какво казва младият актьор за филма:

Мисля, че за нас беше важно, правейки филма и знаейки, колко много деца израстват в системата, да покажем истината и да разкрием същността на този живот.

Сега въпросът е дали ревютата от SXSW и Международния филмов фестивал в Шанхай, който тече в момента, както и горният трейлър, ще успеят да уредят на „Friday’s Child“ разпространител в САЩ. Че ние едва ли ще го видим извън може би програмата на някой роден фестивал, това е напълно ясно.

friday

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *