Също като черния цвят и сандала с чорап, секси трилърите никога не излизат от мода. 80-те и 90-те може и да бяха златните години за жанра, но днес също гледаме качествени попълнения от хора с въображение и размах. Когато историята е добра и основният актьорски тандем е доказал, че работи успешно, нещата изглеждат обречени на успех.

Такова, поне на пръв поглед, е положението в „Serenity“ с Матю Макконъхи и Ан Хатауей, които гледахме заедно в „Интерстелар“ на Кристофър Нолан. Героят на Макконъхи – Бейкър Дил, е капитан на рибарска лодка и живее необезпокоявано на тропически остров, докато един хубав ден бившата му съпруга Карън (Хатауей) не се появява с гореща молба. Новият ѝ мъж изглежда обича да издевателства над жени и тя е решила да се отърве от него. Именно затова се нуждае от помощта на Дил. Той трябва да заведе насилника на рибарско пътуване и да нахрани акулите с него. И тъй като в живота и още повече в киното, ако нещо може да се обърка, то това задължително се случва, очакваме, че пъкленият план няма да бъде осъществен нито бързо, нито безпроблемно.

https://www.youtube.com/watch?v=lYjMlRjrYZc

Определено трейлърът изглежда интригуващо – с отличен ритъм и атмосфера. Извън споменатите по-горе интересна история и актьорски състав, който освен Макконъхи и Хатауей включва и винаги стабилните Джейсън Кларк, Джимон Хонсу, Джеръми Стронг и любимата ни Даян Лейн, един от най-интересните и обещаващи факти около „Serenity“ е, че сценарист и режисьор е безспорно талантливият Стивън Найт, който реализира чудесния „Locke” с Том Харди. За тези, които не се сещат – това е филмът, в който Харди шофира през цялото време, а останалите актьори участват единствено с гласовете си. Найт е съсценарист и на „The Girl in the Spider’s Web“ на Феде Алварес, чийто първи трейлър отразихме тази седмица, както и на сериала „Peaky Blinders“.

serenety-img01-020180610 serenety-img03-020180610

Премиерата на „Serenity“ е на 19 октомври 2018 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

    1. 9 от 10 ми е на мен (не водя записки, но определено го помня)! Твоят коментар предизвика гледането на трейлърът в новината btw :D. Ииии, мех, може да е ок, абе не ме заинтригува.

    2. На мен ми допадна като го гледах, но някак ми поизбледня с времето. Със сигурност е приличен филм, просто не ми е специален… и все пак се радвам, че на теб ти е харесал като за 9/10. 🙂