how-it-ends

Няколко западни медии, както и самите Netflix, се опитват да ни убедят, че след успеха им с „Bright” (който, въпреки че беше смазан от критиката, според официалната информация през първата седмица от разпространението си е гледан повече пъти от всеки друг филм от каталога на компанията) стрийминг гигантът отново навлиза на блокбастър територия с „How It Ends“, с тази разлика, че той не е изцяло тяхна продукция, а само са купили правата за разпространение. Ние обаче не сме съвсем съгласни и не говорим само за липса на звезди от ранга на Уил Смит.

How It Ends“ е постапокалиптичен трилър, дело на режисьора Дейвид М. Розентал („A Single Shot“, „The Perfect Guy“), по сценарий (част от Черния списък за 2010 г.) на дебютанта Брукс МакЛарън, който разказва за млад мъж, който се оказва разделен на хиляди километри от бременната си жена, след като мистериозно апокалиптично събитие поразява Земята. С помощта на отчуждения си тъст, той се отправя на път през обхванатата от хаос, рухнала и разкъсана страна, в опит да се събере със съпругата си. В главните роли са Тео Джеймс и Форест Уитакър.

Определено има един-два кадъра, които изглеждат доста прилично и като излезли от високобюджетен филм, но всичко останало е бая камерно и по никакъв начин не можем да се съгласим, че става дума за блокбастър и има някаква база за сравнение с мащабите на продукция като „Bright”. Освен качествени, разбира се – очакваме „How It Ends“ да е горе-долу на същото ниво. Историята изглежда тотално невдъхновена и подобна на всеки втори катастрофичен и постапокалиптичен филм.

Въпреки че сме огромни почитатели на жанра, единственото привлекателно нещо за нас в „How It Ends“ са визията му и Форес Уитакър. Ще го гледаме само ако чуем някакви що-годе прилични отзиви. Оставяме ви с един постер.

how-it-ends1

Режисьор на „How It Ends“ е Дейвид М. Розентал („A Single Shot“, „The Perfect Guy“), по сценарий на Брукс МакЛарън. В ролите са Форест Уитакър, Тео Джеймс, Кат Греъм, Кери Бисе, Марк О‘Брайън, Никол Ари Паркър, Грейс Доув и др.

Премиерата е 13 юли по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Според мен си изглежда доста прилично на ниво трейлър. Дано да са измислили нещо хитро за тайнствения апокалипсис(едва ли).