След като вдъхна нов живот в кариерата си със спинофа на поредицата за Роки „Creed”, който спечели над 170 милиона, Силвестър Сталоун съвсем предвидливо се насочи към филмите за боксьори. Може би и защото пенсионерските екшън приключения на „Непобедимите” малко се изтъркаха. Както може би знаете, тази есен се очаква да видим продължението на „Creed”, а преди дни научихме, че Сталоун ще се заеме с нов проект от същия поджанр, този път по действителен случай.

Става въпрос за историята на боксьора Джак Джонсън – първият афроамерикански шампион в тежка категория, който през 1910 г. нарушава закона, като транспортира жена между щатските граници с „неморални цели”. Джонсън, чиято връзка с бяла жена по онова време била считана за табу, избягал в Европа, но през 1920 г. се върнал и прекарал една година в затвора. Умира през 1946 г. в автомобилна катастрофа. Сталоун изиграва основна роля за посмъртното помилване на Джонсън от президента Доналд Тръмп миналия месец.

sp-pardon-a-20180526-870x567

Сталоун ще си партнира отново с MGM, с които развиха света на Роки, но този филм ще бележи началото на собствената му продуцентска компания Balboa Productions, кръстена на иконичната му роля. Друг партньор ще е Брейдън Афтъргуд, който стои зад заглавия, като „Wind River” и „Hell or High Water”.

Ако трябва да дадем някакво мнение, то е, че Сталоун доста хитро се възползва от политическите и социални течения в момента и ако всичко върви по план, едва ли ще има проблем с разпространението на филма, който нищо чудно и да бъде номиниран за някои от големите награди. Все още не е ясно кой ще седне на режисьорския стол, но при новини около кастинг подробностите, ще ви информираме.

За тези от вас, които се интересуват повече по темата, изровихме документален филм за легендарния боксьор:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *