Тайнствените истории за убийства, представени на екран от добри актьори под ръководството на уважавани режисьори и по истории на впечатляващи разказвачи, са ни супер любими – независимо от това дали ги очакваме на голям екран или в програмата на телевизионни канали, които доказаха майсторски подход към приковаване на зрителското внимание.

За „Sharp Objects” по роман на Гилиан (Джилиан) Флин („Не казвай сбогом”, „Dark Places”), режисиран от Жан-Марк Вале (първия сезон на „Big Little Lies“, „Dallas Buyers Club”), споменахме през април, впечатлени от тийзър трейлъра на поредицата. За съществуването ѝ са отговорни HBO, като шоурънър и създател е Марти Носкон („Dietland”, „UnREAL”, „Code Black”). Месец преди премиерата е време за по-подробен поглед към историята в трейлър, изпълнен с напрежение и драматизъм.

Признаваме, че не всички в „операционния” екип обичат Ейми Адамс, но личните пристрастия нямат нищо общо с качествата ѝ на актриса – особено в работата ѝ с Дени Вилньов, Дейвид О. Ръсел и Том Форд тя пресъздава безупречно героини, за които се изисква да притежаваш сила, дързост и талант. Осемте епизода, които ни предстои да видим, предоставят възможност на всички творци, замесени в „Sharp Objects”, да пресъздадат историята за една репортерка на име Камил Прийкър (Адамс), която се завръща в родното си градче, за да разследва убийството на две момичета. В опит да подреди сложния психологически пъзел на нейното собствено минало, тя се оказва прекалено въвлечена в тайнствените събития и до голяма степен идентифицира себе си с младите жертви, което… никой не знае до какви разкрития ще доведе.

Макар да са само няколко кадъра в трейлъра, много ни допада взаимодействието между героините на Адамс и Патриша Кларксън – великолепна актриса, която блести със собствена светлина под режисурата на различни разказвачи. Убедени сме, че в този случай противоречията между майка и дъщеря ще ни харесат особено много и (вероятно) ще ни държат в напрежение, очаквайки абсолютно изненадваща развръзка.

Сценаристи на различните епизоди са самата Гилиан Флин, по чийто роман е реализирана адаптацията, както и шоурънърът на поредицата Марти Ноксон. Режисьор на всички епизоди е Жан-Марк Вале, а ролите са разпределени между Ейми Адамс, Патриша Кларксън, Крис Месина, Елиза Сканлън, Елизабет Пъркинс, Мат Крейвън, Мигел Сандовал, Хенри Черни, Тейлър Джон Смит, София Лилис и Мадисън Дейвънпорт.

Премиерата на „Sharp Objects“ е на 8 юли по НВО.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Индустрията е пълна с измислени истории, които стават практически негледаеми след 20-тата минута …
    Животът в някои угасва и по-рано 🙂
    Това изглежда наистина добро и ангажиращо. И Ейми Адамс допринася за това.
    Дори само кадърът по-горе внушава, че тя е от актьорите, които правят това, което правят, за да даде, а не за да доказва каквото и да било ….