Любопитен факт от есента на миналата година – на фестивала в Торонто бе премиерата на един ценен документален филм, „Sammy Davis, Jr.: I’ve Gotta Be Me”, за който сме споменавали в новинарския си поток като истински фенове на вечнозелените музикални шлагери от миналото. Оказва се, че животът на Сами Дейвис Джуниър ще се превърне във фокус на още един проект – според Deadline Paramount вече работят по биографичен филм, чиито продуцент е Лоренцо ди Бонавентура („Transformers”), а негов помощник ще бъде Лайнъл Ричи, който е изиграл основна роля за придобиването на правата върху историята на Дейвис.

Става дума за мемоарите „Yes I Can: The Story of Sammy Davis, Jr.”, издадени през 1965 година, които музикантът пише с помощта на Джейн и Бърт Бояр – именно тази книга се очаква да послужи за основа на бъдещия филм, който все още си няма сценарист и режисьор. Всички признават изключителното място на Сами Дейвис Джуниър в индустрията за забавление в Америка – той е истинска икона на Холивуд, както и един от първите цветнокожи изпълнители, превърнали се в знакови фигури на поп-културата в расово разделената Америка. Ето какво споделя Лайнъл Ричи по повод подготвяния проект:

Не мога да опиша колко съм развълнуван от факта, че започваме работа по този проект заедно с Paramount! Познавах добре Сами и много го обичах.

Колко са музикантите, които могат да се похвалят с подобен шанс? Един от най-големите хитове на Дейвис е „The Candy Man” – песен, написана за филма „Willy Wonka and the Chocolate Factory” от 1971 година, която се превръща в единствения №1 хит на Дейвис, който престоява три седмици на върха на музикалните класации. Заедно с Франк Синатра и Дийн Мартин, Сами Дейвис Джуниър става известен и като част от специалните „Rat Pack” бунтари, една от най-големите знаменитости на 60-те години. Ето как са се забавлявали шантавите „Rat Pack”-ъри:

Все още не е ясно дали екипът на бъдещия биографичен филм ще се фокусира върху документалното пресъздаване на историята или проектът ще бъде реализиран като игрален филм. Във всички случаи ще ни е интересно кого ще изберат за главната роля (при игрална версия) на филма и кой ще се навие да напише и режисира тази предизвикателна история от близкото минало.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *