Кейт Шортланд
Кейт Шортланд

Marvel допълват тенденция – филмите, които са посветени на жени-супергерои, да бъдат режисирани от дами. Пати Дженкинс и „Wonder Woman” в другата комиксова вселена доказаха, че тази формула може да се надява на успешен резултат; Анна Боден има режисьорски отговорности (заедно с Райън Флек) за „Captain Marvel”, а сега Кевин Файги и компания се надяват да са открили правилния човек и за подготвяния самостоятелен филм за Черната вдовицаBlack Widow“  От списък с няколко режисьорки, Marvel Studios са се спрели на австралийката Кейт Шортланд („Lore”, „Berlin Syndrome”).

Отдавна се говори за филм, фокусиран само върху Черната вдовица – отговорът от студиото на молбите на феновете е, че това ще се случи, „когато му дойде времето”. Според новините от Deadline това вече е станало, след като е обявен избора на режисьор. Още миналата година звездата Скарлет Йохансон, която е готова да поеме със своята героиня „бремето” на самостоятелна киноистория, каза, че създаването на Black Widow е само въпрос на правилна преценка на времето.

Преди няколко месеца се говореше, че Marvel са ангажирали млад и надежден сценарист за филма на Черната вдовица – Джак Шейфър. Той е автор на сценария с извънземно нашествие „The Shower”, който се оказа в прочутия „Черен списък” на нереализираните проекти. Режисьорката Шортланд също не е изключително известна и търсена, но това в случая би било от полза за Marvel – ще се влее свежа и нестандартна мисъл в погледа към тяхната вселена. Освен това в предишни филми на Шортланд героите са точно жени, преживели травма в меналото, а това прекрасно се вписва в „бекграунда” на Черната вдовица

Кейт Шортланд споделя:

Не искам да разказвам истории, които са черни, мрачни и изпълнени с тревога. Искам хората да си излизат от киносалона с усещането, че винаги има начин да се измъкнеш от травмата, да оцелееш. Нужно е само да намериш път към хората около теб или към теб самия. Не ми се ще да правя истории, изпълнени с нихилизъм – искам да достигна до хората…

В очакване на официално потвърждение на избора на режисьор, оставаме нетърпеливи да видим как ще се справят Шортланд, Йохансон и компания с бъдещия Black Widow. За момента няма конкретни хронологически подробности – узнаем ли, ще информираме своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *