Официално потвърдено е, че Hasbro са задействали сделка за купуване на култовия „Power Rangers” франчайз от Saban Entertainment. Намесени са 520 милиона долара, а заедно с рейнджърите вървят и редица други брандове, сред които „My Pet Monster”, „Popples”, „Julius Jr.”, „Luna Petunia” и „Treehouse Detectives”. Ето какво казва председателят на Hasbro Брайън Голднър:

Power Rangers” е иконичен бранд, изграден върху наследство от страхотни истории и мърчандайз с огромен растежен потенциал при пълно прилагане на стратегията за брандиране на Hasbro. Скоро след встъпването в съгласие за лиценза стана ясно, че сега е моментът да инвестираме в отключването на пълния потенциал на „Power Rangers”. Виждаме значителни възможности за “Power Rangers” сред брандовете си, включващи играчки и игри, потребителски продукти, дигитален гейминг и ентъртейнмънт, както и географски чрез глобалната си разпространителска мрежа. Не бихме могли да бъдем по удовлетворени, че Хаим Сабан ще продължи, в консултантска роля, да направлява развитието на тази ценна собственост за следващото поколение фенове на „Power Rangers”.

През 2001 Disney също решават да се пробват с франчайза и купуват правата, но девет години по-късно ги продават обратно на Saban. Hasbro и преди разполагаха с лиценз за използване на „Power Rangers”, но след финализирането на настоящата сделка ще са в пълен контрол, макар символично да оставят Хаим Сабан като консултант. Ето какво има да каже той по въпроса:

25 години след старта на „Power Rangers”, вярвам че бъдещето на бранда никога не е било по-светло. Афинитетът към иновация, разказването на истории и брандиране правят Hasbro идеалната компания за нататъшно развитие на глобалния досег и притегателна сила на франчайза. Очаквам с нетърпение работата си с Брайън и екипа през идните години.

Подобни сделки не се сключват в рамките на ден, но тази изглежда почти изцяло уговорена и се очаква да бъде финализирана по-късно през годината. Това няма да е първият амбициозен проект на Hasbro в актуалната им история, идвайки след скорошното разширение на сделката им с Paramount, която вече включва не само съвместна работа по „Трансформърс”, а и по „M.A.S.K.”, „Dungeons and Dragons” и „G. I. Joe” филмите.

Последният „Power Rangers” филм, разпространяван от Lionsgate и Saban през 2017, не остави особена следа в американския боксофис, генерирайки приходи от едва $142 милиона, което прави шанса за продължение със същия каст минимален. 520-те милиона долара ще бъдат изплатени в комбинация от пари и акции. Първата вълна от продукти на Hasbro ще е на пазара през пролетта на 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Още не съм гледал първия филм, въпреки че има потенциал и фенове за продължения