За Уитни Хюстън не е нужно да се говори много. Тя е една от най-великите изпълнителки, раждали се някога, но за съжаление, отишла си твърде рано от този свят заради демоните, които помрачаваха личния ѝ живот.

От средата на 80-те до втората половина на 90-те години, нейните албуми и сингли чупят всевъзможни рекорди по продажби и класации и стигат до над 170 милиона продадени копия. През юли 1992 г. се омъжва за певеца Боби Браун, а година по-късно се ражда тяхната дъщеря Боби Кристина. Техните взаимоотношения са изключително бурни и съпроводени с насилие и наркотици. Всичко се усложнява още повече през 2007-ма, когато двамата се развеждат и това задълбочава депресията ѝ. Започва да посещава клиника, за да бори алкохолната си зависимост, но всичко завършва трагично на 11-ти февруари 2012 г., когато е намерена мъртва във ваната на хотелската ѝ стая в Бевърли Хилс. Три години по-късно внезапно умира и дъщеря ѝ.

В киното Уитни остава увековечена във филма „Бодигард” на Мик Джаксън от 1992 г., където си партнира с Кевин Костнър. Саундтракът на филма се продава в тираж от 34 милиона копия, а песните „I have nothing“ и „Run to you“ получават номинации за „Оскар“ за най-добра песен. Големите награди обаче са три и са „Грами“ – албум на годината „The Bodyguard: Original Soundtrack Album“, песен на годината „I Will Always Love You“ и най-добър женски вокал Уитни Хюстън.

На 16-ти май на фестивала в Кан бе премиерата на документалната драма „Withey”. Режисьор е шотландецът Кевин Макдоналд, който споделя, че малко преди да завърши филма си получил скандалното признание от по-големия брат на певицата – баскетболистът Гари Гарланд, че двамата с Уитни били сексуално насилвани от тяхната братовчедка и популярна певица през 70-те Ди Ди Уоруик. Когато това се е случило за първи път Уитни е била едва 4-годишна. Ето го и официалния трейлър:

плакат на уитни

Филмът включва архивни кадри, интервюта със семейството ѝ и нейни близки приятели. Разглежда незасягани до момента теми като връзката ѝ с друга жена, предполагаемата ѝ дългогодишна връзка с Робин Крофърд, проблемите с наркотиците и алкохола и трагичните обстоятелства довели до края на живота ѝ. Официалната световна премиера се очаква на 6-ти юли тази година.

Зрители присъствали на премиерата споделят, че въпреки многото драматични моменти, това не е тежка драма, а по-скоро празник, в който си припомняш онази лъчезарна Уитни, която не искаш никога да забравиш. Каквато е точно тук:

Поклон пред паметта на великата Уитни Хюстън!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *