Името на Натали Дормър ще се появява често на страницата ни, което се обяснява напълно от многото творчески проекти, с които се е заела в момента. Наскоро излезе и първият трейлър на планирания за тази година трилър „In Darkness“, осъществяван по нейна идея, заедно с колегата ѝ Антъни Бърн, с когото работят по видеото към песента на Hozier – „Someone New, и който в случая се явява режисьор на продукцията (а от 2011-та насам и неин годеник).

Вижте трейлъра, както и няколко кадъра от филма по-долу.

От трейлъра разбираме, че в центъра на историята ще е именно Дормър, която е в ролята на сляпата пианистка София. От апартамента над нейния тя успява да чуе борба, която води до смъртта на съседката ѝ Вероник. В ролята на Вероник влиза актрисата и модел Емили Ратайковски, която тази година се очаква да видим в още четири пълнометражни продукции. След като София става своеобразен свидетел на събитията, тя се озовава в началото на пътуване, свързващо я с бащата на Вероник – сръбски бизнесмен, обвинен във военно престъпление. В ролята му е белгиецът Жан Бижвое, най-известен с ролите си в „Прегръдката на змията“, криминалния сериал „Peaky Blinders“ и трилър-драмата „Borgman“. Следва потапяне в опасния свят на корупцията, руската мафия и миналото, което София се опитва да скрие, докато не решава да поеме в посока отмъщение.

Има риск трейлърът да представя до голяма степен съдържанието на целия филм, което ще е предпоставка за клиширана интрига, но цялостната концепция изглежда добра, а името на Натали Дормър може да се окаже главната причина за присъствие в киносалоните. Якото е, че ако героинята ѝ е наистина сляпа, то може да имаме своеобразна женска версия на „Daredevil“. По-вероятно е обаче да се окажем с модерен римейк на „В очакване на мрака“ от 1967. Участието на Одри Хепбърн в главната роля там дори ѝ носи номинация за „Оскар“.

плакат

В „In Darkness“ участват още Джеймс Космо, Ед Скрайн и Джоли Ричардсън.

Премиерата на филма е планирана за 25 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *