Lionsgate пуснаха първия трейлър на предстоящия „A Simple Favor“. Филмът е базиран върху романа на Дарси Бел и разказва историята на Стефани (Ана Кендрик), майка с влог, която разследва внезапното изчезване на най-добрата си приятелка Емили (Блейк Лайвли) с помощта на мъжа на Емили – Шон (Хенри Голдинг, чийто широкоекранен дебют предстои през лятото в „Crazy Rich Asians“).

От тийзъра не стават ясни подробности за сюжета, но това може би е част от маркетинговата стратегия, тъй като филмът би трябвало да бъде мистерия-трилър. Въпреки това, от всичко, което виждаме, май повече ще залага на стил и ще бъде приятен чисто визуално, но празен откъм каквата и да било артистична стойност.

Не ни разбирайте погрешно – Ана Кендрик, че е сладка – сладка е, това е универсална истина, а Блейк Лайвли е родена да носи дизайнерски дрехи и да бъде емоционално недостъпна, както ще потвърди всеки фен на „Клюкарката”. Синопсисът обещава „обрати, предателства, тайни и разкрития, любов, убийство и отмъщение”. За съжаление, този тийзър и всичко, което засега виждаме за „A Simple Favor“, ни кара да си мислим, че ще е повърхностна имитация на „Не казвай сбогом“ и ще е, както се казва, „all style and no substance”.

Причината да не отписваме отсега този проект като провал е режисьорът Пол Фийг, известен с добре приетите „Шаферки” и „Шпиони“ (и за съжаление, трагичния римейк „Ловци на духове“). Той е показал, че има интерес към истории с шантави и сложни женски персонажи, които не спадат лесно в едностранчиви категории. Ако успее и да заложи на безспорния комедиен талант на Ана Кендрик, а не толкова на блудкава мистерия, може и да се получи нещо интересно.

Вижте и един доста простоват, като за direct-to-video постер.

плакат

A Simple Favor“ ще се появи през септември в кината в САЩ.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Хммм….този трейлър (в пороя от трейлъри, които се появяват) е доста сполучлив…Получил се е някакъв (деликатен) тон на стаено напрежение…Блейк Лайвли не е Джесика Частейн, наистина, но бих изчакал с изводите за самия филм след като излезе 🙂
    Хората не са тръгнали на фестивала в Кан – вероятно искат да бъдат просто entertaining …нищо чудно да успеят.

    Постерът не е простоват, по скоро е пестелив. И също сполучлив, защото успява (както и трейлъра) да постави въпрос, който да събуди любопитството ни ..

    С две думи, ‘визуалният стил’ може да не е проява на липса на дълбочина, а акцент който фокусира вниманието и засилва недоумението: защо с някой, който (отвън) изглежда перфектно (вътрешно) се случва нещо неочаквано и необяснимо ?