ДиКаприо и Спилбърг не са работили заедно от 2002 насам, когато излезе прекрасният „Хвани ме, ако можеш“
ДиКаприо и Спилбърг не са работили заедно от 2002 насам, когато излезе прекрасният „Хвани ме, ако можеш“

Продуцентската компания на Леонардо ДиКаприо Appian Way е закупила правата за филмирането на биографията на Юлисис Грант, „Grant”, писана от известния американски историк и биограф Роналд Черноу. Сега различни източници съобщават, че ДиКаприо е в ранни преговори със Стивън Спилбърг за възможността двамата да нарамят проекта заедно. ДиКаприо и Спилбърг не са работили заедно от 2002 насам, когато излезе прекрасният „Хвани ме, ако можеш“.

Биографията на Грант е проект, който все още е в изключително ранен стадий на развитие и със сигурност няма да можем да го видим приключен в близките няколко години. Да погледнем само вече планираните проекти на Спилбърг и ДиКаприо. Стивън Спилбърг в момента се готви да започне снимките по петата част на „Индиана Джоунс“, подготвя римейк на известния мюзикъл „Уестсайдска история“, а наскоро беше обявено, че е хвърлил око на супергеройски филм във вселената на DC.

Леонардо ДиКаприо пък започва снимки по „Once Upon a Time in Hollywood“, но освен това е прикачен към няколко филма за исторически личности – филм за Леонардо да Винчи, продуциран от Paramount, и такъв за Теодор Рузвелт, който ще го съюзи отново с многократния му безстрашен лидер Мартин Скорсезе.

Заради толкова началния етап, на който се намира филмът за Юлисис Грант, засега знаем малко за него. Освен преговорите на ДиКаприо и Спилбърг, обявен е само Дейвид Джеймс Кели за сценарист. Кели ще адаптира биографията на Черноу, който пък ще служи като изпълнителен продуцент, заедно с ДиКаприо и Дженифър Дейвисън. Кели засега има само един високобюджетен кредит и това е предстоящият „Robin Hood: Origins“.

Юлисис Грант е една от най-известните и възхвалявани личности в американската история – бил е най-довереният генерал на Ейбрахам Линкълн по време на Гражданската война, след което е президент на Щатите и остава в Белия дом два мандата. Бил е поддръжник на правата на чернокожите, заклет враг на Ку Клукс Клана и един от шампионите на каузата на Линкълн да елиминира робството в Америка. Историята  на живота му ще бъде интересна като филм, тъй като е с много възходи и падения, минава през успехи на фронта и в политиката, лични трагедии като банкрут, след което ново завръщане на добро положение, когато Грант се съюзява с Марк Твен за написването на мемоарите си.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *